Saját szabályait írta felül az MLSZ?

Lehet, hogy hiábavaló volt az U17-es Aramis SE emberfeletti győzelme a Veszprém ellen. Ugyanis a bajnokságot a kiírás értelmében a Győrnek kellett volna nyernie. Mégsem így történt.

Mint megírtuk, az Aramis SE csapata úgy lett bajnok, hogy az utolsó meccsén 32 gólos hátrányt ledolgozva 40-3-re verte a Veszprém csapatát, ezzel elhódították a bajnoki trófeát. A korábbi írásunkban több kérdést is felvetettünk a meglepően nagy arányú győzelem kapcsán, amelyeket ide kattintva olvashat.

A bajnokság kiírását böngészve egy érdekességre bukkantunk. Az alább közöljük az U17-es férfi futsalbajnokság versenyszabályzatát:

„6. A bajnokságok rendszere

A) A bajnokságok őszi és tavaszi rendszerben kerülnek lebonyolításra.

B) Az őszi idényben, két csoportban, körmérkőzéses formában (10 forduló) játszanak a csapatok, amely területi alapon kerül kialakításra (Keleti csoport 5 csapat, Nyugati csoport 5 csapat).

C) A tavaszi szezonban szintén két csoportban játszanak (Felső-ág, Alsó-ág) körmérkőzéses formában tovább. A Felső-ágon az I. osztályú U-20 és U-17 bajnokságok összesített eredményei után a Keleti csoport és a Nyugati csoport legjobb 3-3 csapatai az 1–6. helyért (10 forduló), az Alsó-ágon az I. osztályú U-20 és U-17 bajnokságok összesített eredményei után a Keleti csoport és a Nyugati csoport további csapatai (4 csapat) 6 fordulót a 7–10. helyért. A bajnokságok őszi és tavaszi rendszerben kerül lebonyolításra.

D) Amennyiben az őszi idény befejezését (10 forduló) követően kettő vagy több csapat összesített eredménye azonos, a helyezések a Futsal Versenyszabályzat 67.§ (3) pontja alapján kerülnek megállapításra.

8. A bajnokságok helyezéseinek eldöntése

A) A bajnokságok helyezési sorrendjét az őszi és tavaszi bajnoki mérkőzéseken megszerzett pontok összege határozza meg.”

Ezek után átböngésztük az MLSZ Adatbankját. Eszerint az U17-es férfi futsal nyugati csoportjának őszi idényében a Rába ETO 24 pontot szerzett, míg a keleti csoportot az Aramis SE nyerte 21 ponttal. A felsőházi rájátszásban pedig mindkét csapat 22-22 pontot szerzett.

A kiírás értelmezése és rövid fejszámolás után tehát kiderül, hogy az ETO három ponttal nyerte végül a bajnokságot, függetlenül attól, mit játszott az utolsó fordulóban a budaörsi csapat.

Kérdéseinkkel megkerestük a Magyar Labdarúgó Szövetséget, de cikkünk megjelenésééig nem érkezett válasz.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »