Saját sírját ásatták meg egy 18 éves fiatallal

Vádat emelt a Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség két férfi ellen, akik bántalmazták az egyikőjüknek pénzzel tartozó sértettet, majd egy erdőben elkezdték vele megásatni saját sírját.

Az ügyészség közleménye szerint a 18 éves sértett még 2017. július közepén megvásárolta az elsőrendű vádlott nevelt fiának mobiltelefonját, ám azt csak részben fizette ki, és a készüléket sem adta vissza.

Hírdetés

A vádlottak a fiatal férfi keresésére indultak. A lakóhelyére mentek, ahol az elsőrendű vádlott – magát rendőrnek adva ki – azzal kereste, hogy lopás szemtanúja volt, ezért a kihallgatása szükséges. Mivel nem találták otthon, felhívatták az ott lévő rokonával, és továbbra is hivatalos eljárást színlelve találkozót beszéltek meg vele az egyik salgótarjáni áruház parkolójába.

A találkozó során berántották őt a gépjárműjükbe, majd az apa otthonához indultak. Az elsőrendű vádlott egy ásót és egy karót tett a gépjárműbe, ezután pedig egy erdős területre vitték a fiatalt, ahol kijelentették, hogy élve eltemetik, és ráparancsoltak, hogy ássa meg a saját sírját. Miközben ásott, az apa azt kérdezgette, hogy mennyit ér az élete, majd követelte, hogy fizessen nekik fél éven keresztül havi 60 ezer forintot, különben megölik. A fiatal halálfélelmében ígéretet tett a követelés teljesítésére.

Az elsőrendű vádlott ezt követően a bordáján ököllel megütötte a sértettet, majd a vádlottak a rémült fiatalt az erdőben hagyták és eltávoztak a helyszínről.

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottakat társtettesként, hivatalos eljárás színlelésével elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, önbíráskodás bűntettével, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntett kísérletével és könnyű testi sértés vétségével vádolja. Az ügyészség velük szemben – halmazati büntetésként – börtönbüntetés kiszabására, a közügyek gyakorlásától való eltiltásra, valamint a felmerült bűnügyi költségek viselésére tett indítványt. A házi őrizetben lévő vádlottak ügyében a Salgótarjáni Járásbíróság jár el.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »