Saját párttársa verte meg az elnökjelöltet

Saját párttársa verte meg az elnökjelöltet

Saját párttársa verte meg az Egyesült Királyság Függetlenség Pártja (UKIP) elnökjelöltjét Strasbourg-ban, miután bejelentette, hogy átülne a kormányzó Konzervatív Pártba. Steven Woolfe-ot súlyos fejsérüléssel szállították kórházba.

Steven Woolfe az első számú jelölt az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja elnöki posztjára. A férfi egy vitában vett részt, amelyen a párt európai parlamenti képviselői voltak jelen, és amely a szervezet jövőjéről szólt. Miután Woolfe elhagyta a megbeszélést, összeesett a folyosón.

„Én persze nem voltam ott, csak hallottam, hogy vita volt a UKIP ülésén, és az egyik EP-képviselő megütötte Woolfe urat, aki most kórházban van. Woolfe úr beverte a fejét egy vasoszlopba; utána úgy tűnt, hogy nincs semmi baj, folytatta a munkát, részt is vett itt a plenáris ülésen. Úgy fél órával az eset után elment az ülésről, az irodája felé sétált, aztán összeesett. Úgy tűnik, hogy agyvérzést kapott, de a legutóbbi hírek szerint már jobban van” – közölte David Martin, a Munkáspárt európai parlamenti képviselője.

Mivel Martin egy másik frakció tagja, nem tud biztos információkat az ügyről. „Nem tudunk semmit, mert semmit sem erősítettek meg, tehát nincsenek információm első kézből. Mindenesetre úgy tűnik, hogy egy másik EP-képviselő volt az elkövető; a hírek szerint megpróbálta elhagyni az országot, és most a strasbourg-i rendőrség őrizetében van” – mondta a politikus.

Az Egyesült Királyság Függetlenségi Párjának vezetője, Nigel Farage meglátogatta a kórházban a sérült férfit. Kiderült, hogy nincs vérrög Woolfe agyában.

„Összeesett, miután kijött a szavazásról, és eléggé megütötte magát. Két agyvérzése is volt, az egyik elég súlyos, el is vesztette az eszméletét egy időre, úgyhogy elég rosszul álltak a dolgok. Túl van néhány ct-n és röntgenen, s örömmel mondhatom, hogy nincs vérzés az agyban, nem találtak semmilyen vérrögöt. Ma estére bent tartják megfigyelésre, az arca bal oldala még mindig kicsit béna. Ez elég komoly orvosi eset volt, de boldogan mondhatom, hogy Woolfe fel tud ülni az ágyban, sokkal jobban érzi magát. Remélem, hogy éjszaka minden rendben lesz, és holnap elengedhetik. Nincs kétségem, hogy feküdnie kell majd ezek után, mert elég nagy sokkon van túl” – így a UKIP vezetője.

Farage sem nevezte meg az ütést mérő képviselőt. „Nem fogok ujjal mutogatós játékba belemenni, de ahogy mindig is tettük, pártként ki fogjuk nyomozni, mi történt, és döntésre jutunk. Sosem néz ki jól az ilyen, úgy tűnhetünk, mint egy harmadik világbéli parlament, ott lehet ilyen dolgokat látni, ott történik ilyen. Ez nem jó, nem kellett volna így történnie” – hangsúlyozta a politikus.

A 49. születésnapját épp csütörtökön betöltő Steven Woolfe az előző napon jelentette be, hogy Diane James pártvezér lemondása után indulni fog az Egyesült Királyság uniós kilépéséért felelősnek tartott euroszkeptikus párt elnöki tisztségéért. Woolfe már az előző, Nigel Farage júliusi lemondását követő elnökválasztáson is indulni akart, de késve jelöltette magát.

A politikust egyes források szerint Mike Hookem ütötte meg, miután Woolfe beismerte: fontolóra vette, hogy kilép, és inkább csatlakozik a kormányzó Konzervatív Párthoz.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »