Saját magát szalámizza fel a baloldal

Saját magát szalámizza fel a baloldal

A nagy feleszmélések idejét éljük.

 

Az ellenzék köreiben sorra jelentik be Márki-Zay és a moslékkoalíció egykori támogatói, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester egy alkalmatlan, akaratos, nárcisztikus és együttműködésre képtelen, roppant kellemetlen alak, olyan ember, aki egészen biztosan képtelen lett volna a sok-sok pártból álló ellenzéket együtt tartani, valamint és ez azért a legfontosabb egy országot elvezetni.

A ballib sajtó is sorra hozza azokat az elemzéseket, amelyek azt járják körül, hogy milyen okok vezettek a baloldal katasztrofális szerepléséhez.

Ez már eleve csodálatos, de ami még ennél is felemelőbb, hogy Márki-Zay legközelebbi munkatársai és szövetségesei is hirtelen elkezdtek tisztán látni; gondoljunk csak Lukácsi Katalin és Kész Zoltán nagy nyilvánosság előtt elkövetett őszinteségi rohamaira. (Kész Zoltán lényegében lopással és tiltott pártfinanszírozással vádolta meg a baloldal miniszterelnök-jelöltjét, Lukácsi pedig egy kegyetlenül őszinte profilozással vert bele még egy utolsó [?] szöget Márki-Zay politikai koporsójába.)

 

Tehát egészen remek a műsor, valósággal élvezet nézni, és hol van még a vége.

Legutóbb például Karácsony Gergely futott bele egy méretes parasztlengőbe. Ő ugye néhány hete a Telexnek adott interjúban úgy fogalmazott, nem biztos, hogy a választók rosszul döntöttek, amikor nem erre az ellenzékre szavaztak. Ugyanakkor azt is büszkén hozzátette, hogy a saját területén rend van no nem csak úgy magától, hanem a főpolgármester kivételes tehetsége miatt –, a fővárosi közgyűlés annak ellenére működik és egyben van, hogy számos ellenzéki párttal és politikussal kell együttműködnie.

Szerda reggel viszont megérkezett a cáfolat, a közgyűlés ugyanis a DK és a Momentum cicaharca miatt határozatképtelenné vált.

Hírdetés

Állítólag Bősz Anett főpolgármester-helyettesi jelölése miatt robbant a bomba, Karácsony Gergely kénytelen is volt, kissé morcosan, sajtót tájékoztatni. Összevont szemöldökkel azt mondta, hogy igen-igen haragos, hogy ez a csúfság megtörténhetett, azonban rögtön megígérte, hogy ez volt az utolsó alkalom. 

Márpedig Gergő hivatalosan is a magyar közélet legőszintébb politikusa, tehát ha ő valamit megígér, akkor az úgy is lesz.

Végül péntek reggeli fejlemény, hogy úgy tűnik, Jakab Pétert is megpróbálták végre megpuccsolni, ráadásul, ha hinni lehet a híreknek, őt is az egyik leghűségesebb szövetségese, Potocskáné szúrta hátba.

Mondom, briliáns a műsor, és így, hogy nyugodtan hátradőlve, tét nélkül nézhetjük végig az árulásokkal, kibeszélésekkel és szaftos botrányokkal megfűszerezett előadást, akár jól is szórakozhatunk.

Nem lenne ilyen jó a kedvünk, ha valamilyen megmagyarázhatatlan okból a baloldal nyerte volna meg a választást, és a fentebb részletezett események a kormányzásuk alatt következik be.

De a magyar emberek megint – egymás után negyedszer – a szívükre és az eszükre hallgattak, és jól döntöttek. Ezért nézhetünk bizakodva a jövőbe.

Apáti Bence – www.magyarnemzet.hu

 

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »