Saját magára reagál a Fidesz – új műfaj a pártcsetben

Pártcsetnek hívjuk azt, amikor a pártok sajtóosztályai egymásra reagálva adnak hangot véleményüknek, és bizonygatják igazukat küldik el egymást a fenébe. E műfaj legkomolyabb felkészültséggel bíró fekete öves harcosai a Fidesz sajtóosztályán dolgoznak, akiktől bármilyen körülmények között számíthatunk fájdalommal vegyes büntetésre, ha politikai kommunikációról van szó. 

Azonban tegnap délután tőlük is szokatlan keménységgel mentek neki a józan észnek, amikor is kiadtak egy közleményt, amiben a frakció közleményben reagált Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkárának korábbi közleményére reagáltak, bár a dolog lényegi, tartalmi része – ha beszélhetünk egyáltalán ilyenről – a szocialisták ekézéséről szólt, ami persze mindig, minden körülmények között legalább olyan jó móka, mint egy döglött lovat rugdosni az út szélén:

A baloldal eltörölné a lakásáfa csökkentését – Reagálás Tuzson Bence (MK) nyilatkozatára

Bár a baloldal rendszeresen támadja az Otthonteremtési program minden elemét és nem támogatta a lakásáfa 27%-ról 5%-ra csökkentését sem, a Fidesz kitart amellett, hogy a lehető legtöbb eszközzel segíteni kell a családokat abban, hogy új otthonhoz jussanak. A baloldal kormányzása alatt több mint duplájára, 12%-ról 25%-ra emelte a lakásáfát, ezzel drasztikusan megdrágította az otthonteremtést és nyolcvan százalékkal visszaesett az új lakások építése. A Fidesz kitart a lakásáfa csökkentése mellett, mert az akár több millió forinttal is olcsóbbá teheti az otthonteremtést, emellett hozzájárul az építőipar, a gazdaság és a foglalkoztatás növekedéséhez.

Be kéne tiltani a közleményeket.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »