Saját fegyverével végeztek a riói autótolvajjal

 

Megölték azt a riói autótolvajt, aki az olimpiai falunál próbált meg elkötni egy kocsit. A férfit saját fegyverével lőtték le, gyilkosa orosz konzulátusi kártyát mutatott fel a rendőrségnek, és azt állította, hogy dzsiu-dzsitsu mester.

Az AP hírügynökség jelentései szerint az orosz konzulátuson dolgozott az a férfi, aki végzett az olimpiai falu autótolvajával. Az orosz nagykövetség egyelőre tagadja a híreszteléseket, állításuk szerint egyetlen Rióban tartózkodó munkatársuk sem keveredett hasonló szituációba – írja az Independent.

Nem orosz diplomata, hanem egy riói csaló lehetett?

Az orosz nagykövetségnél további megkeresésre azt is közölték, hogy a gyilkosság egyik képén szereplő autó rendszámából is egyértelműen kiderül, hogy a tulajdonosa nem diplomata. Szerintük az elkövető riói volt. Az orosz szövetségi törvényeknek megfelelően és az 1961-es Bécsi Egyezmény szabályai szerint egy “fogadó ország” állampolgára nem kaphat diplomáciai pozíciót, így az egész konzulátusi teóriát csak híresztelésnek nevezték.

A brazil Folha.uol.com portál úgy tudja, hogy az autó tulajdonosa azt mondta a rendőrségnek, hogy ő ügyvéd és egy orosz konzulátusi kártyát mutatott fel nekik, melyről utólag kiderült, hogy valószínűleg hamis lehetett. A férfi azt állította, hogy helyettes konzul egy délkeleti brazil államban.

Két tolvaj és a dzsiu-dzsitsu harcos

Egy másik brazil lap, a Globo szerint nem is egy, hanem 2 autótolvajról volt szó. Mindketten motorral érkeztek, és megtámadták a szóban forgó autót, melyben egy férfi ült feleségével és kislányával.

Az egyik támadó betörte az autó ablakát a fegyverével, és a férfi óráját követelte. Itt váratlan fordulat következett: a vezető, aki állítólag dzsiu-dzsitsu harcos, berántotta a támadót magával a kocsiba, előbb ártalmatlanná tette, majd lelőtte saját fegyverével.

A második támadó ezután úgy döntött, inkább elszalad.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »