Sabunin: A hivatalnokok igyekeznek elrejteni a Majdan után szerzett pénzt

Vitalij Sabunin, a korrupció elleni központ elnöke a Főváros Hangja (Голос Столиці) rádióállomás műsorában elmondta, hogy a korrupció megelőzéséről szóló törvény módosításának értelmében a tisztviselők el akarják rejteni a jelenlegi életszínvonalról szóló információkat.

A parlamentben bejegyeztek egy törvénytervezetet a korrupció megelőzéséről szóló törvény megváltoztatásáról, melyet Ihor Hriniv, a Perto Porosenko Blokk vezetője jegyzett be. Hriniv volt az, aki azt javasolta, hogy a nyilvánosság elől zárják le a hivatalnokok vagyonnyilatkozatáról szóló információkat – tudatja a RIA Novosztyi.

Másfelől Vitalij Sabunin, a korrupció elleni központ elnöke úgy véli, hogy a javasolt változtatások egyetlen célja az, hogy elrejtsék a tisztviselők életszínvonaláról szóló információkat.

A szakértő szerint a képviselők egy célt tűztek ki maguk elé, nem akarják, hogy a közvélemény lássa azt életszínvonalat, amely még közel sem függ össze a hivatalos jövedelemmel. Nincs más magyarázat, a legfontosabb céljuk, elrejteni mindent, amit „nehéz munkával” kerestek meg már a Méltóság Forradalma után – mondta a szakértő.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Szakértő: Télen a vidéken élők korrupcióval fogják megoldani a gázdíj tartozásaikatNem a korrupció Ukrajna legfőbb problémájaÖsszecsaptak a Nemzeti Korrupcióellenes Hivatal és az Ukrán Főügyészség alkalmazottai Kijevben (Videó)Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Majdan, korrupció, Ukrajna, hivatalnokForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »