Rusz István Sepsi-SIC-klubmenedzser: szó sincs egyszerű döntőről

Rusz István Sepsi-SIC-klubmenedzser: szó sincs egyszerű döntőről

Az idei szezonban látottak alapján a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC számít a szerdán kezdődő női kosárlabda-bajnokság döntője legfőbb esélyesének, de Rusz István klubmenedzser szerint „egyszerű” feladatról nem beszélhetünk. 

rusz34Rusz István„Mindenképp szeretnénk nyerni, de nem lesz könynyű. Reméljük, hogy a hozzáállás, a munka meghozza a gyümölcsét, és ahogyan eddig már háromszor legyőztük a Gyulafehérvárt, úgy most megint megtesszük” – fogalmazott a Krónikának.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó finálé szerdai és csütörtöki találkozóján 19 órától házigazda háromszékiek, mint ismeretes, a címvédő Târgoviştét ejtették ki az elődöntőben, míg ellenfelük, az újdonsült Közép-Európa Liga-győztes fehérváriak a Brassói Olimpiát győzték le a legjobb négy között.

Edzőjük, Miroslav Popov – aki Románia női válogatottjának szövetségi kapitánya is egyben – idei célkitűzésüket már megvalósítottnak tartja, ezért szerinte plusznyomás nélkül léphettek pályára. Rusz ugyanakkor úgy gondolja, hogy a profi sportolók mindig is a végső győzelemre törekszenek, ezért a „teher” természetes.

A fehérvári klub és légiósa, Shawnta Dyer között kialakult botrányt ugyan kínosnak tartja, de nem biztos abban, hogy az ellenfelük háza táján tapasztalható feszültség előnyt jelent majd a számukra. Mint arról beszámoltunk, a Totalbaschet.ro szakportál információi szerint Bogdan Duma gyulafehérvári klubvezető büntetőperrel fenyegette meg az amerikai centert, aki az elmaradt juttatásai miatt nem volt hajlandó edzeni és pályára lépni. Az eset már az Egyesült Államok romániai nagykövetéhez is eljutott, a sportminiszter, Elisabeta Lipă pedig a hazai sportági szövetségtől várja az egyre méretesebb vitává duzzadó ügy azonnali kivizsgálását.

A Sepsi-SIC-nél viszont nyugalom van, ráadásul biztató utánpótlás érkezik „hátulról”, hiszen fiókcsapatuk megnyerte a másodosztály alapszakaszát, és a négyes döntőre készülhet. Rusz tájékoztatása szerint már voltak fiatalok, akik a felnőtt élvonalbeli csapat meccsein is bizonyítottak, és jó esélyt lát arra, hogy a jövőben még több helyi kosaras kapjon helyet az immár európai kalandra is készülő együttesben.

„A szurkolók megérdemelnék” – magyarázta a FIBA-kupabeli indulás tervét Rusz. Hozzátette, hogy bár az aranyéremmel járó dicsőség megilleti a Fehérvárt, de ők nem akarnak a kisebb költségvetésű Közép-Európa Ligában indulni, mivel az nem a nemzetközi szövetség (FIBA) égisze alatt zajló, magas színvonalú megmérettetés. Részvételi jogosultságukat már biztosították a FIBA-kupában, így most már csak a pénzügyi feltételeket kell előteremteniük a nemzetközi szerepléshez.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »