Rusko-ügy: vallomást tett a televízió korábbi vezetőjének személyi testőre

Rusko-ügy: vallomást tett a televízió korábbi vezetőjének személyi testőre

POZSONY. Ma folytatódott a kihallgatások következõ köre Sylvia Volzová meggyilkolásának megrendelése kapcsán, amelyet MikulᚠÈernák és Miloš Kaštan maffiózók állítása szerint a múltban Pavol Rusko rendelt meg.
A nyomozók elõállították azt a férfit, aki a kilencvenes években Pavol Rusko személyi testõreként dolgozott.

A férfi a kihallgatás elõtt nem akart beszélni az újságírókkal. Az Aktuality.sk értesülése  szerint információi lehetnek Pavol Rusko és Mikuláš Èernák besztercebányai találkozójáról, amelyen állítólag a gyilkosság megrendelésérõl beszéltek.

Rusko bodyguardja után a rendõrök egy másik férfit kezdtek kihallgatni, aki a múltban a Markíza Televízió biztonsági szolgálatában dolgozott. Az ügyvédek nem beszéltek a mai kihallgatások tartalmáról.

„Ami Mikuláš Èernákot illeti, elmondhatom, a tanúk nem cáfolják a vallomását” – jelentette ma ki František Polák, Mikuláš Èernák ügyvédje.

Ellenvallomások

Az ügyben, amely az utóbbi napokban felkeltette a nyilvánosság érdeklõdését, gyakorlatilag minden kulcsszereplõ vallomást tett. Az esettel a rendõrség Èernák vallomása után kezdett el foglalkozni, amelyben azt állította, Rusko 1997 õszén rendelte meg a gyilkosságot.

A rendõrök elõtt Èernák elmondta, hogy Rusko az alvilágban megrendelte TV Markíza-beli üzleti partnere likvidálását 20-40 millió koronáért. Èernák verzióját megerõsítette korábbi bandatársa, Miloš Kaštan is.

Rusko szerint Èernák vallomása kitaláció. Tegnap vallomást tett a Sýkora-csoport deklarált vezetõje, Róbert Lališ, alias Kýbel, aki Èernák szerint szerepet játszott az ügyben. Lališ azonban elutasította, hogy bármi ilyen jellegû dolog történt volna.

Èernák sofõrje megerõsítette a találkozó tényét

Lalištól eltéren nyilatkozott az ügyrõl Slavomír Surový, Èernák korábbi sofõrje. Információk szerint vallomásában megerõsítette, hogy Èernák találkozott Ruskóval. Surový a rácsok mögött tizenöt éves börtönbüntetését tölti egy 1997 októberében Kassán elkövetett gyilkosságért. A rendõrség a Volzová meggyilkolását elõkészítõ ügyben vádat emelt Rusko, Èernák, Kaštan és Lališ ellen. Ruskot börtönbe vitték, Èernák és Kaštan börtönbüntetésüket töltik, Lališ a Sýkora-ganggel való együttmûködése miatt van vizsgálati fogságban.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »