Rusko-ügy: 20 milliót fizetett volna az exminiszter Volzová meggyilkolásáért

Rusko-ügy: 20 milliót fizetett volna az exminiszter Volzová meggyilkolásáért

Rusko-ügy: 20 milliót fizetett volna az exminiszter Volzová meggyilkolásáért 2017. december 17., vasárnap – 16:05 TASR2017. 12. 17., v – 16:00 Közélet Friss ikon Off Törzs

A bírósági határozat szerint Pavol R. 1997 októberében vagy november elején Besztercebányán, az SBS Security 3 céghez tartozó épületben kérte fel a besztercebányai alvilág hírhedt alakjait, Mikuláš Č.-t és Miloš K.-t, hogy legkevesebb 20 millió korona (663.878 euró) ellenében vegyék rá a sértetett, hogy a Markíza TV rá eső üzleti részét írja át Pavol R.-re, vagy egy eddig tisztázatlan személyazonosságú személyre, ezután pedig gyilkolják meg. Mivel a sértett főleg Pozsony megyében tartózkodott, Mikuláš Č. és Miloš K. a pozsonyi alvilág vezetőjéhez, Róbert “Kýbel” L.-hez fordultak, aki elvállalta a megbízást.

Ezt követően a vádlottak, Pavol R.-t is beleértve 1997 november közepén a pozsonyi Holiday Inn szállodában találkoztak, ahol a Markíza igazgatója ismét felkérte a gengsztereket a sértett meggyilkolására és írásbeli információkat adott át róla. Ez az “akta” tartalmazta Volzová fényképét, személyleírását, a címeket, ahol tartózkodni szokott, és egy tájékoztatót a szokásairól is.

Pavol R. még aznap vagy másnap félmillió korona előleget adott át a gengsztereknek, akik ezt követően munkához is láttak: információkat gyűjtöttek a sértettről és követni kezdték. Ezzel a tevékenységgel 1997 decemberében hagytak fel, miután Mikuláš Č.-t elfogták.

“Minden engem ért vád hazugság, semmi ilyesmit nem követtem el”

Hírdetés

– nyilatkozta az újságíróknak az exminiszter novemberben Pozsonyban, miután elhagyta a büntetés-végrehajtási intézetet.  Az ellene vallók vallomásait Pavol R. “abszolút” hazugságnak és kitalációnak nevezte. A Markíza TV volt igazgatója hozzáfűzte: reméli, hogy a nyomozás során nemcsak az derül ki, hogy semmi köze ehhez az ügyhöz, hanem az is, hogy ki találta ki ezt az egész ügyet. Az exminiszter ellen többek között Mikuláš Č. maffiavezér tanúskodott.

Pavol R.-t azzal a feltétellel endedték ki, hogy jelentenie kell a rendőrségnek, az ügyésznek és a bíróságnak is minden helyváltoztatást. Tilos külföldre utaznia, és havonta egyszer találkoznia kell a nevelőtisztjével. Ezen kívül pedig elektromos karperecet is viselnie kell.

A volt gazdasági minisztert és a Markíza TV volt igazgatóját azzal vádolják, hogy 1997-ben meg akarta öletni üzlettársát, Sylvia Volzovát, erre pedig Mikuláš Č. maffiafőnököt bérelte fel. Az ügyben utóbbi korábbi közeli társa, Miloš K. és a pozsonyi alvilág volt vezetője, Róbert „Kýbel” L. is vádlott.  Mikuláš Č. és társai  a gyanú szerint Volzová elrablását és meggyilkolását a Sýkora-klán embereivel közösen készítették elő.
 

Bevezető Pozsony |

Pavol R., a Markíza TV volt igazgatója üzlettársa, Sylvia Volzová fényképét, személyleírását és címét is megadta a gengsztereknek, akiket a gyanú szerint a nő meggyilkolásával bízott meg – derül ki a pozsonyi Kerületi Bíróság határozatából, mellyel az  exminisztert szabadlábra helyezték, és melyet a TASR hírügynökség az információkhoz való szabad hozzáférés jogára hivatkozva kért ki.

Címkék Rusko-ügy Pavol Rusko maffia Település / hely Pozsony (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, “script”, “facebook-jssdk”)); Rovatoldalon kiemelt Nem kiemelt


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »