Rudd: a magyarok nem vehetik el a britek munkáját

Amber Rudd brit belügyminiszter szerint nem kell megvárni a britek európai uniós kilépését a gazdasági bevándorlók számának csökkentésével.

Rudd ezt a Konzervatív Párt kongresszusán tartott beszédében mondta, aminek fő üzenete az volt: nem szabad megengedni, hogy külföldiek, így például az Angliában dolgozó több százezer magyar vagy lengyel „elvegyék azokat a munkákat, amelyeket a britek is meg tudnak csinálni” – írja az Index.

Első lépésben arra akarja kötelezni a brit cégeket, hogy hozzák nyilvánosságra, hány külföldit foglalkoztatnak, hogy ezzel ösztönözzék őket a britek felvételére.

Szigorítani akarja a külföldi dolgozók felvételi eljárását. Tervei szerint a cégeknek azt is bizonyítaniuk kell majd, hogy minden tőlük telhetőt megtettek az üres állásaik britekkel való feltöltése érdekében, mielőtt külföldiek felvétele mellett döntöttek, sőt az EU-n kívülről érkező diákokra is lecsapna, mert szerinte a túl sok külföldi diákmigráns rontja a színvonalat.

A távolabbi cél azonban ennél jóval radikálisabb, a most éves szinten több százezer fős (és messze nem csak az EU-ból érkező) bevándorlást néhány tízezres szintre akarja csökkenteni.

Rudd terveitől sokan meghökkentek, például a brit munkáltatók is, egyesek meg már egyenesen arról beszéltek, hogy a kormány kvázi kötelezővé teszi a rasszizmust Nagy-Britanniában.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »