Rozsnyó: Elfoglalta hivatalát Michal Domik újraválasztott polgármester

Rozsnyó: Elfoglalta hivatalát Michal Domik újraválasztott polgármester

Hétfőn elfoglalta hivatalát Michal Domik, Rozsnyó újraválasztott polgármestere és letette az esküt a 13 városi képviselő is.

Az előző megbízatási időszakhoz képest néggyel csökkentették a városi képviselők számát Rozsnyón, az október végi választáson tíz függetlenként induló jelölt járt sikerrel, emellett az OKS-nek kettő, a Národná koalícia/Nezávislí kandidáti tömörülésnek pedig egy képviselője van.

Hírdetés

Michal Domik beszédében hangsúlyozta, az infláció és az energetikai válság miatt bizonytalan időszak elé néz a város, de kész megbirkózni a helyzettel. A fő célnak az infrastruktúra fejlesztését és a lakosság kényelmének növelését tartja.

A képviselő-testület az alakuló ülésen 50 százalékos béremelést szavazott meg a polgármesternek. Michal Domik alapfizetése 3403 euró. A TASR-nek azt mondta, a fizetéséből továbbra is támogatni fogja a szükséghelyzetben levőket, hivatalba lépése óta transzparens számlát működtet ezzel a céllal.

Michal Domik 2018 óta Rozsnyó polgármestere, az októberi választáson a szavazatok 73,72 százalékát szerezte meg. Ellenfele Pavol Burdiga korábbi polgármester volt, rá a választók 26,27 százaléka szavazott, a részvétel 33,19 százalékos volt Rozsnyón.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »