Rózsahegyen zárják a szezont a sárga-kékek

Rózsahegyen zárják a szezont a sárga-kékek

A Fortuna Liga idei szezonja a dunaszerdahelyi DAC számára a kupadöntős Rózsahegy otthonában zárul. Bernd Storck együttesének az utolsó fordulóban is maradt esélye, hogy megszerezze az ezüstérmet.

A hétvégén zárul a Fortuna Liga rájátszása, ezzel azonban a bajnokság még nem ér véget, ugyanis a bajnokság 4-7. helyezettje között egy selejtezőt tartanak, a győztes pedig indulhat az Európa-liga selejtezőjében.

A DAC 116 éves történelmében még sohasem fordult elő, hogy egymást követő három szezonban is kiharcolják a nemzetközi indulást.

A sárga-kékek elmúlt hétvégén jó játékkal és győzelemmel búcsúztak a szurkolóiktól, ráadásul a Zsolna ellen ezüstrangadót nyertek Schäferék, és ezzel egy pontra csökkent hátrányuk a riválissal szemben.

A remekül sikerült Zsolna elleni rangadó után több fiatal tehetség is bekerült a forduló válogatottjába a dunaszerdahelyi csapatból, ami komoly motivációt adhat nekik a folytatásban is. Minden bizonnyal a kezdőben kap helyet a 19. születésnapját éppen ma ünneplő Matuš Malý, de várhatóan Njie és Sharani is lehetőséget kap a sárga-kékeknél. A hazaiaknál kérdéses az egykori dunaszerdahelyi nevelés Almási László játéka, aki éppen a Slovan elleni kupadöntő előtt sérült meg.

Bernd Storck irányítása alatt immáron harmadik alkalommal találkozik a DAC a rózsahegyiekkel, az eddigi két összecsapást a Szlovák Kupában rendezték meg. Ott, a sárga-kékek egy hazai 1-1 után, a Rózsahegy otthonában háromgólos vereséget szenvedtek. Kalmárék számára pedig ez egy kiváló alkalom lesz, hogy revansot vegyenek.

A DAC a bajnokságban legutóbb februárban vendégeskedett a Rózsahegy otthonában, akkor még Hélder Cristovao irányításával gól nélküli döntetlent értek el a sárga-kékek.

Hírdetés

A dunaszerdahelyi együttes 2018 novemberében győzött utoljára a Rózsahegy otthonában, Bayo góljával, ezt követően pedig négy bajnokin maradtak nyeretlenek a Rózsahegy ellen a csallóköziek.

Izgalmas utolsó forduló elé nézünk, hiszen az Európa-liga rájátszásához a csapatok minél jobb pozíciót próbálnak majd kiharcolni maguknak.

A zempléni Nagymihály a Zsolna otthonában próbál bravúrt bemutatni.

Az alsóházban a palásti Križan Richárd csapata a Trencsén már biztosan ott lesz a Európa-liga rájátszásában, miután megszerezte a hetedik helyet, a trencséniek a sereghajtó Nyitrát fogadják.

Iván Alex csapata, a Szered idegenben zárja a szezont az Aranyosmarót otthonában.

Radványi Miklós csapata az utolsó forduló előtt előzte meg a Nyitrát. Ezt a pozíciót az utolsó fordulóban hazai pályán is megtartana a Garamszentkereszt a Szenyice ellen.

A forduló minden mérkőzését ezúttal is egy időpontban rendezik meg, szombaton 18 órától.

 

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »