Rozenko elmondta mikorra várható a nyugdíjkorhatár emelése

Ukrajna Miniszteri Kabinetje jelenleg nem tervezi a nyugdíjkorhatár emelését – jelentette ki Pavlo Rozenko ukrán miniszterelnök-helyettes.

„Figyelembe véve a média felhajtását, még egyszer világosan bejelentem: sem az IMF memorandumában nincs szó, valamint az ukrán kormány terveiben sem szerepel a nyugdíjkorhatár emelése.”- mondta a hivatalnok.

Rozenko bejelentette, hogy a nyugdíjkorhatár kérdéséről a Nemzetközi Valutaalappal már 2005 óta tárgyalás folyik – tudatja a Segodnya.

„Elmondhatom, hogy az IMF-el való tárgyalások során felvetődött ez a kérdés. Azonban sem 2005-ben, sem 2008-ban nem emeltük a nyugdíjkorhatárt. Kizárólag Viktor Janukovics és Mikola Azarov emelte fel a korhatárt 2011-ben.”- magyarázta Pavlo Rozenko.

A politikus elmondása szerint a nyugdíjkorhatárt Ukrajnában csak az ukránok életminőségi szintjének, valamint az átlagéletkor növekedése után következhet be.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Az ukrán parlamenten múlik, hogy emelik-e a nyugdíjakat„Holt lelkeknek” nevezte a donbászi nyugdíjasokat az ukrán parlament alelnökeMire számíthatnak a nyugdíjasok Ukrajnában?Rovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: Pavlo Rozenko, nyugdíjkorhatár-emelés, nyugdíj, Hrojszman-kormány, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán gazdaság, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »