Rövidpályás úszó Eb – Szabó Szebasztián világcsúccsal aranyérmes

Szabó Szebasztián világcsúccsal aranyérmet nyert 50 méter pillangón a kazanyi rövidpályás úszó Európa-bajnokság szombati versenynapján.

A 25 éves versenyző az elődöntőből 22.00 másodperces Európa-bajnoki rekorddal, a legjobb idővel jutott tovább. A fináléban ezúttal is fantasztikusan úszott. A fordulót követően majd egy testhosszal került riválisai elé, és végül 21.75 másodperccel beállította minden idők legjobb eredményét, amelyre eddig csak a brazil Nicholas Santos volt képes, még 2018. október 6-án a budapesti világkupa-viadalon.
   
Szabó már a harmadik aranyát nyerte a tatár fővárosban: szerdán 100 méter pillangón, csütörtökön pedig 50 méter gyorson diadalmaskodott. Rajta kívül Milák Kristóf jóvoltából 200 méter pillangón még egy ezüstérme van a magyar küldöttségnek.
   
„Ó már! Az az egy század” – mondta Szabó Szebasztián mosolyogva a verseny után. „De rendben, nem elégedetlenkedem, végül is világcsúcstartó vagyok én is, sikerült megdönteni az Európa-rekordot is, úgyhogy örülök. Azt terveztem, hogy így úszom le ezt, a rajt tényleg nagyon jól sikerült, utána meg csak bele kellett adnom mindent.

Ősszel már elég sokat versenyeztem, és ez segített, hogy érezzem a ritmust. Az is igaz persze, hogy a fáradtság is megtalált, bár egyelőre csak a parton, mert amint bent vagyok a vízben, azt érzem, képes vagyok bármire.”
   
A győriek kiválósága ezúttal is kijelentette, nem érzi magát sztárnak: „A három arany nagyon szép, de nem vagyok az a típus, aki győzelmi táncba kezd. Örülök a győzelmeknek, örülök ennek a csúcsnak, de szeretném folytatni a felkészülést, hogy még jobb legyek a decemberi világbajnokságon.”

    Eredmények:

Hírdetés

    férfi 50 m pillangó, Európa-bajnok:
 

  SZABÓ SZEBASZTIÁN 21.75 mp – világcsúcs

2. Matteo Rivolta (Olaszország) 22.14

3. Thomas Ceccon (Olaszország) 22.24
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »