Rövidpályás úszó Eb – Kapás arany-, Kenderesi bronzérmes a zárónapon

Rövidpályás úszó Eb – Kapás arany-, Kenderesi bronzérmes a zárónapon

Rövidpályás úszó Eb – Kapás arany-, Kenderesi bronzérmes a zárónapon 2017. december 17., vasárnap – 18:59 MTI2017. 12. 17., v – 18:59 Sport Friss ikon Off Törzs

A női 400 méter gyors döntőjében Kapás Boglárka, valamint a német Sarah Köhler különversenyt vívott a győzelemért, s a 800 fináléjával ellentétben az olimpiai bronzérmes magyar sportoló ezúttal sokkal jobban bírta a végét, így 3:58.15 országos csúccsal diadalmaskodott.

Ezt követően a 200 méter pillangó fináléjában Cseh László címvédőként a legjobb idővel, valamint Kenderesi Tamás volt érdekelt. A futam közepén már látszódott, hogy Csehvel valami nincs rendben, és biztos volt, hogy nem szerez érmet, a hajrában viszont Kenderesi egyéni csúccsal (1:52.25) odaért a hamadik helyre. Érdekesség, hogy Cseh gyengébb idő úszott (1:52.96), mint az előfutamban (1:52.27).

Férfi 100 méter gyorson két magyar is érdekelt volt, Kozma Dominik és Németh Nándor, azonban egyikük sem fért fel a dobogóra, előbbi hatodik, utóbbi pedig a nyolcadik helyen zárt.

Hírdetés

A magyarok így nyolc arannyal, három ezüsttel és két bronzzal zárták a kontinensviadalt.

Bevezető

Kapás Boglárka révén egy arany-, valamint Kenderesi Tamás által egy bronzérmet nyertek a magyar úszók a koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

Címkék Rövidpályás úszó Eb Rovatoldalon kiemelt Nem kiemelt


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »