Rövid pályás úszó Eb: Ennyi pénzt gyűjtöttek a magyarok

Rövid pályás úszó Eb: Ennyi pénzt gyűjtöttek a magyarok

Vasárnap fejeződött be Koppenhágában a rövid pályás úszó Eb, melyen a magyar küldöttség 8 aranyat, 3 ezüstöt és két bronzérmet szerzett, ezzel összetettben másodikként végeztek az éremtáblán.

A mai napon az Európai Úszószövetség (LEN) közzétette a fent említett Európa-bajnokság pontversenyének végeredményét, amelyen a hat aranyérmet szerző Hosszú Katinka a második helyen végzett.

A LEN beszámolója szerint két új világrekord született, három új európai csúcs, valamint egy beállítás, tíz új junior világrekord, egy junior európai csúcs és 11 Eb-rekord.

A szövetség ezúttal is 220 ezer eurót osztott szét mindkét nem (nők, férfiak) legjobban záró 12 versenyzője között.

Hosszú Katinka hat aranyérem ellenére a második lett – ezért 18 ezer euró, mintegy 5.64 millió forint járt –, összességében pedig immár az övé az örökranglista első két helye is, hiszen 2015-ben hat arany mellé még egy ezüstöt is szerzett. Összességében már 16 aranynál, négy ezüstnél és egy bronznál jár Hosszú, ezzel felzárkózott a szlovák Martina Moravcovához az örökranglistán (19–6–3).

A férfiaknál Cseh László vezeti a ranglistát (19–3–3), de a 32 éves versenyző 15 éves pályafutása során a második alkalommal érem nélkül maradt egy nemzetközi viadalon. A férfiak mezőnyében a legjobb magyar a 13. helyen záró Bernek Péter lett.

Hírdetés

A magyar éremszerzők

Arany: Hosszú Katinka 6x, Bernek Péter 1x, Kapás Boglárka 1x

Ezüst: Bernek Péter 1x, Kapás Boglárka 1x, Verrasztó Evelyn 1x

Bronz: Kenderesi Tamás 1x, Gyurta Gergely 1x

nemzetisport.hu

Nyitókép: nemzetisport.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »