Rosszul reagált a kormány a november 17-i tüntetésekre

Rosszul reagált a kormány a november 17-i tüntetésekre

Abban, hogy november 17-e nem járult hozzá az országban kialakult feszültségek lecsillapítására, mindkét szemben álló félnek szerepe volt.

A tüntetők egy része visszaélt a Bársonyos forradalom üzenetével és semmibe vette a járvány miatt hozott szigorításokat. Ugyanakkor a kormányzat bizonyos megnyilvánulásai a tüntetőkkel kapcsolatban sem voltak elfogadhatóak. Erről Jana Bittó Cigániková (SaS) parlamenti képviselő beszélt a köztelevízió 5 perccel 12 előtt című vitaműsorában.

– mondta Cigániková, aki hozzá tette, hogy a kijelentések nyomás alatt fogalmazódtak meg.

Az OľaNO frakcióvezetője, Michal Šipoš is egyetértett azzal, hogy a tüntetők között nemcsak a politikusok által manipulált emberek voltak, hanem olyanok is, akik békés módon szerették volna kinyilvánítani a gazdasági helyzet miatti frusztráltságukat, amibe kerültek.

– jegyezte meg.

Hírdetés

Bírálta az ellenzéki vezetőket, akik aláásták a COVID-19 betegség elleni küzdelmet, amikor maszk nélkül járták az utcákat és semmibe vették az érvényes járványellenes intézkedéseket.

A Smer-SD alelnöke, Ľuboš Blaha, akire Šipoš is célzott, meg van győződve róla, hogy a Smer-SD politikusai az idő nagy részében betartották az előírásokat és maszkot is viseltek, csak akkor vették le azt, amikor fényképezték őket, illetve amikor a himnuszt énekelték.

– emelte ki.

Matúš Šutaj Eštok be nem sorolt képviselő, a Hlas-SD párt politikusa meg van róla győződve, hogy a tüntetők 90 százalékát a jelenlegi gazdasági és szociális helyzet miatt frusztrált, a kormány kommunikációjával elégedetlen emberek alkották.

– nyomatékosította Šutaj Eštok.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »