Rossz bukaresti és szegedi BL-hajrá

Rossz bukaresti és szegedi BL-hajrá

A vendégei által az utolsó másodpercben értékesített büntető miatt veszített pontot a Dinamo a férfi kézilabda-Bajnokok Ligája harmadik fordulójában, a 26-26-ra végződött, Besiktas elleni összecsapáson. 

dinekzibl_bA Dinamo szurkolói a pontvesztés ellenére megtapsolták kedvenceiket

A D csoport vasárnap esti meccsét nem kezdte túl biztatóan a bukaresti együttes, mert az első félidőben többnyire csak futott az eredmény után. A szünet után már öt gól különbségre is meglépett a török bajnok, ám Eliodor Voica edzőnek sikerült rendeznie soraikat és nem csak a hátrányt dolgozták le, hanem a vezetést is átvették a véghajrára. Az utolsó pillanatokban viszont Allahkaram szabálytalankodásáért a bírók befújták a 7 méterest, amelyet Vrazalic értékesített.

A Dinamo szakvezetője elismerte, hogy nem voltak csúcsformában, a fontos momentumokban pedig gyakran hibáztak, ám pár másodpercig még így is a markukban volt a győzelem. „A vége legyen lecke a számunkra” – tette hozzá. A hatos harmadik fordulójának többi házigazdája nem hibázott – Nantes–Braga ABC 35-33, Motor Zaporozsje 34-28 –, ezért az összetettben Nantes (5 pont), Dinamo (4), Zaporozsje (3), Besiktas (3), Braga (2), Holstebro (1) a sorrend.

A kiemelt csapatok nyolcasaiban a Szegednek is a hajrában pecsételődött meg a sorsa: hazai környezetben végül 29-27-re kikapott az összetettben százszázalékos teljesítménnyel élen álló Kielcétől. A B csoport összetettjének második helyén a Vardar ugyancsak a maximális 6 pontnál tart, míg a némeg Rhein-Neckar Löwen a magyar együtteshez hasonlóan egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség után három ponttal osztozik a 3. és a 4. helyen. A Veszprém 28-28-as döntetlent játszott a Wisla Plock vendégeként, ezért az A csoportban a Barcelona (6 pont) és a PSG (4) mögött 4 ponttal a harmadik helyen áll.

A Bukaresti CSM az EHF-kupa második selejtezőkörében 29-23 arányú hazai győzelemmel kezdett a Zamet ellen, kedden pedig már a hazai élvonalbeli bajnokságban lép pályára a Székelyudvarhelyi KC vendégeként (17 óra, DigiSport, DolceSport). A 8. forduló szerdán folytatódik majd, többek között Dél-Dobrudzsa–Dinamo rangadóval (18.30, Digi, Dolce). A női élvonalbeli bajnokság hatodik fordulója szintén kedden kezdődik a Brăila–Zilah mérkőzéssel (18.45, Digi, Dolce), szerdán pedig Kolozsvári U–Bukaresti CSM (17, Digi, Dolce) és Brassó–CSM Roman összecsapások lesznek.  


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »