"Rossz ajtót nyitottam ki bazdmeg" – így szökött ki az oroszlán Veresegyházán

2019 decemberében szökött ki egy oroszlán a Veresegyházi Medveotthon kifutójából, Pásztor Béla, a település polgármestere akkor a 24.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy három oroszlán volt a ketrecben, ketten összeverekedtek, egy dolgozó szét akarta választani őket, de a harmadik kiszökött, viszont 40 méternél nem ment távolabbra.

Most a Youtube-on jelent meg egy videó az eset utáni percekről, és a Ripost nevű bulvárlapnak nyilatkozott Vágó Richárd állatgondozó:

„Én éppen a hiúzok kifutójánál voltam, tettem a dolgomat, amikor az igazgató segítséget kért tőlem. Később egy rémült édesanyát is hallottam, aki segítségért szólongatott. Ő éppen a kisgyermekével és a barátnőjével gyönyörködött az oroszlánokban, amikor észrevette, hogy az egyik a kerítésen kívül, a látogatók között sétálgat…”

Rossz zsilipet nyitottak ki:

Hírdetés

A két bent maradt oroszlán összeveszett és morgott. Elképzelhető, hogy a hangzavartól nem tudtak beszélgetni, így az igazgató kinyitotta az egyik zsilipet, hogy az állatok menjenek ki. De az igazgató rossz zsilipet nyitott meg, és bement hozzájuk a legnagyobb hím oroszlánunk, aki szinte rögtön megtámadta a két bent lévő oroszlánt. Ekkor meghúzott egy másik kart is, de az sem a szerencsés választás volt, ugyanis az meg kinyitott egy ajtót, ami az etetős folyosóra vezet. Ott pedig, mivel takarították a boxot korábban, nyitva hagyták az ajtót és a lányoroszlán kiszaladt rajta és már kint is volt a látogatók között a kiserdőben…”

Elmondása alapján veszélyes volt a helyzet:

”Az igazgató épphogy be tudta csapni az orra előtt a folyósra vezető ajtót, mert már rátámadt az oroszlán. Később még visszament a felbőszült oroszlánhoz, be akart menni, hogy elzárja. Ha én nem rángatom ki az ajtóból, az állat megöli. A kerítésre állva próbálták megtalálni Lilit, én pedig kértem, hogy hozzanak húst, mert befogom az állatot. Amikor már elég közel jött, akkor többször rálőttek altató lövedékkel, de csak negyedszerre találták el…„

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »