Rosický 37 évesen bejelentette visszavonulását

Rosický 37 évesen bejelentette visszavonulását

Bejelentette visszavonulását Tomáš Rosický, aki az elmúlt két évtizedben Pavel Nedvěddel a legjobb cseh futballista volt.

„Hosszú mérlegelés után rájöttem, hogy már nem tudom tökéletesen felkészíteni a testemet a professzionális labdarúgásra” – mondta ma a Prágában rendezett sajtótájékoztatón Rosický.

A támadójátékos 1988 és 2001 között, majd tavaly nyártól mostanáig a Sparta Praha futballistája volt, közben öt évig a Borussia Dortmund, tíz esztendőn keresztül pedig az Arsenal együttesét erősítette. Ugyanakkor karrierje alatt végig kisebb-nagyobb sérülésekkel bajlódott. Az Arsenalnál töltött tíz szezonjában egyszer sem tudott 28-nál több bajnokit játszani a 38 meccses szezonok során.
    
Rosický köszönetet mondott a prágai klubnak, ahol elmondása szerint olyan szintre jutott, hogy külföldön is megállta a helyét, majd lehetővé tették számára, hogy abban a csapatban búcsúzzon el karrierje végén, amelyet a legjobban szeret.
 

Hírdetés

A testem már régóta tiltakozott az ellen, hogy folytassam, most már az eszem is.

A kiváló játékos 23 gólt szerzett a cseh válogatottban 105 mérkőzésen, csapatkapitány is volt. Hazájában három, Németországban egy bajnoki címet nyert, az UEFA Kupában döntőt játszott, Angliában pedig kétszer ünnepelhetett FA Kupa-győzelmet. A Dortmund szurkolói cselei, passzai és lövései miatt kis Mozartnak becézték.
 
„Voltak gyönyörű pillanatok, és sajnos rettenetesen rossz időszakok is a pályafutásomban, de gondolkodás nélkül azonnal nekifutnék még egyszer” – fogalmazott Rosický. Azt mondta, azt sajnálja igazán, hogy amikor a legjobb formában és már érett játékosként a legjobb éveiben volt, akkor jött 2008-ban egy súlyos sérülés és majdnem másfél éves kihagyás az Arsenalban. „Sose derült ki igazán számomra se, hogy még mennyivel jobb lehetnék” – tette hozzá. (mti, ú)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »