Rooney-ék nem mehetnek el megnézni egy emlékművet

Rooney-ék nem mehetnek el megnézni egy emlékművet

Az angol labdarúgók nem látogathatják meg a thiepvali emlékművet kedden, mert a országuk szövetségének (FA) egyik vezetője szerint elterelné a figyelmüket a pénteken kezdődő franciaországi Európa-bajnokságról.

A The Times keddi cikke szerint Roy Hodgson szövetségi kapitány találta ki, hogy csapatával a Franciaország északi részén található Thiepvalba látogat, ám Dave Reddin, az FA stratégiai vezetője szerint ez nem lenne jó hatással a játékosok teljesítményére, és elterelné a figyelmüket. A keddi megemlékezésen így csak Martin Glenn elnök képviseli az angol szövetséget.

Az angolok Európa-bajnoki bázisától, Chantillytől háromórás autóútra található thiepvali emlékművet azért állították, mert az első világháborúban több tízezer brit és dél-afrikai katona halt meg Somme megyében. Külön emléktáblája van annak a harminchét labdarúgónak – köztük a brit Evelyn Lintottnak, a Professzionális Labdarúgók Szövetsége (PFA) első elnökének –, aki az áldozatok között volt.

Nem felejtenek

Az angol játékosok közül a liverpooli középpályás James Milner és a manchesteri kapus Joe Hart videóüzenetben emlékezett a hősi halottakra. „Az áldozatok között voltak profi és amatőr labdarúgók, és persze szurkolók is. Mások olyan komolyan megsérültek, hogy soha többé nem játszhatták azt a játékot, amelyet nagyon szeretünk” – fogalmazott Milner. „Fontos, hogy soha ne felejtsük el, mi történt ezekkel a bátor férfiakkal és nőkkel, akik ott voltak a somme-i harcmezőn” – mondta Joe Hart.

Anglia válogatottja kedd délelőtt érkezett Franciaországba, és délután már az alacsonyabb osztályú US Chantilly stadionjában edz. A B csoportban először az oroszokkal játszik szombaton – Marseille-ben –, majd Wales és Szlovákia csapatával találkozik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »