Ronaldo és Neymar már a BL nyolcaddöntőjében találkozik

Ronaldo és Neymar már a BL nyolcaddöntőjében találkozik

A Bajnokok Ligája 2017/2018-as idényének csoportköre ahogy korábban, úgy most is tartogatott érdekességeket. Már önmagában azon csapatok névsora is érdekes, akik kiestek.

Nem lesz ott ugyanis a nyolcaddöntőben az az Atléticó Madrid, amely a legutóbbi négy évben kétszer játszott döntőt. Az olasz bajnokságban remekül szereplő Napoli, de a mélyrepülésben lévő Dortmund sem folytatja a legrangosabb európai kupasorozatban, ahogy az RB Leipzig és a Sporting is harmadik lett csoportjában. Ellenben elsőként ment tovább kis meglepetésre a Besiktas és a Tottenham.

Nézzünk pár statisztikát:

A csoportkör gólátlaga 3,2 – ez új rekord a sorozat történetében.Ahogy az is rekord, hogy PSG 25 gólt lőtt a csoportkörbenA Dortmund különleges csúcsot állított fel: soha nem volt még olyan együttes, amely ilyen alacsony (2) pontszámmal ment tovább az El-beÖt angol csapat van ott a legjobb a 16 között, ilyen még soha nem fordult elő.

Ami a Nyonban tartott BL-sorsolást illeti: csoportelsőket a csoport másodikokkal sorsolták össze , és utóbbi csapat pályáján kezdődik a párharc, továbbá azonos országbeliek nem kerülhettek össze. 

A legjobb nyolc közé jutásért az alábbi párok alakultak ki:
Juventus–Tottenham

Hírdetés

Basel–Manchester City
FC Porto–Liverpool
Sevilla–Manchester United
Real Madrid–Paris Saint-Germain
Shakhtar Donyeck–AS Roma
Chelsea–FC Barcelona
Bayern München–Besiktas


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »