Ronald Koeman a bajor pofon után: kicsit fáraszt a folytonos magyarázkodás

Ronald Koeman a bajor pofon után: kicsit fáraszt a folytonos magyarázkodás

Beletörődően nyilatkozott az FC Barcelona vezetőedzője azután, hogy csapata a labdarúgó-Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában otthon 3–0-ra kikapott a Bayern Münchentől.

A bajor csapat nagy fölényben futballozott, a katalán együttes nehezen tudott támadásokat vezetni, a holland tréner pedig utóbb úgy vélekedett: a szurkolóknak reálisnak kell maradniuk a Barca jelenlegi helyzetében.

Utalt rá, hogy sérülés miatt nem játszhatott Ousmane Dembélé, Anssumane Fati, Martin Braithwaite és Sergio Agüero, Jordi Alba pedig úgy lépett pályára, hogy előző este beteg volt.

„Realistának kell lenni az életben. A fiataljaink megmutatták, hogy van jövőnk, a sérültjeink pedig vissza fognak térni. A helyzet most olyan, amilyen” –

Hírdetés

mondta a találkozót követő sajtótájékoztatón.

Hozzátette, néhány hetet még várni kell arra, hogy több lehetősége legyen a támadójáték megszervezésére. „Nem akarok mentségeket keresni, de mindenki ismeri a problémáinkat a hiányzó játékosokat illetően” – folytatta.

Koeman a sebesség hiányát emelte ki, mint fogalmazott, így nagyon nehéz egy olyan csapat ellen játszani, amilyen a Bayern München.

Ugyanakkor azt is megemlítette, kicsit már fárasztja, hogy mindig magyarázkodnia kell, mindig ugyanarról kénytelen beszélni, egyúttal azt ígérte, hogy néhány hét múlva más lesz a helyzet, mert visszatérnek a sérültek és fittebbek is lesznek.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »