Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége: minden gyermeknek ugyanazokat a lehetőségeket biztosítja a módosított Nat

Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége: minden gyermeknek ugyanazokat a lehetőségeket biztosítja a módosított NatA Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége megítélése szerint a módosított Nemzeti alaptanterv (Nat) minden gyermeknek – lakóhelytől, társadalmi és szociális helyzettől függetlenül – ugyanazokat a lehetőségeket biztosítja.

A szervezet az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben kiemelte: a módosított Nat deklarált célja, hogy a köznevelés rendszeréből kilépő fiatalok 2030-ra a világ élvonalába kerüljenek. E cél eléréséhez a legeredményesebb és legmodernebb nemzetközi pedagógiai gyakorlatokat ötvözik a magyar oktatás hagyományos, nemzeti identitást erősítő értékeivel – írták.

Hírdetés

Hozzátették: a Nat az unió által ajánlott kulcskompetenciákra épít, de azokat a hazai sajátosságokat figyelembe véve határozza meg.

Előremutatónak nevezték, hogy a módosított Nat az egységesség és a differenciálás alapelvét követi.

Az egyénre szabott tanulási lehetőségek elve és a képesség kibontakoztatásának támogatása egyaránt lehetővé teszi a tehetséggondozást és a hátrányos helyzetű, valamint sajátos nevelési igényű gyermekek differenciált fejlesztését – írták. (MTI)


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »