Romániai cigányo

Házaló romániai cigányok teríthették azt a gyilkos italt, amitől kilenc cigány felnőtt és hat cigány gyerek lett rosszul a Hajdú-Bihar megyei Szerepen – tudta meg a Blikk helyiektől. A csempészett, zárjegy nélküli ital állítólag egy ismert gyomorkeserű volt, mérgező metil-alkohollal keverve.

Egy háromgyerekes, 18 éves cigánylányt lélegeztetőgép tart életben, de lehet, hogy hamarosan lekapcsolják róla. A nő édesanyja a lap megkeresésére elmondta, a szeszt egy születésnapi partin bontották fel vasárnap este. A gyerekek semmiről sem tudnak.

„Az italból vasárnap fogyasztottak, másnap még mindig hánytak, szédültek, és homályosan láttak. Azt hittük, másnaposak, de egyre súlyosabb lett az állapotuk. Azonnal hívtam a mentőket” – nyilatkozott az asszony.

Az italból az egyik szomszéd házba is került, onnan öten kerültek kórházba, köztük egy 3 éves kislány, aki nagymamája szerint “megnyalta az üveg száját”.

A mérgezett felnőttek közül ketten maradandó agykárosodást szenvedtek, a hat gyermek állapota kielégítő. Mindenkit intenzíven kezelnek.

A nyomozók az ügyben széleskörű adatgyűjtést, tanúkutatást végeztek, valamint számos helyszínen tartottak házkutatásokat, amelyek során több liter ismeretlen összetételű folyadékot, üvegeket és több millió készpénzt foglaltak le.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök azonosítottak egy 47 éves debreceni lakost, aki a megalapozott gyanú szerint metil-alkohol és más egyéb adalékanyagok, aromák hozzáadásával különböző szeszes italokat állított elő egy nagycserei tanyán. A gyanúsított az általa előállított hamis italokat eladta ismerőseinek, akik azokat továbbértékesítették.

A nyomozók őrizetbe vették N. Sándort és előzetes letartóztatását kérték – írja a police.hu.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »