Románia pólóválogatottja nélkül rendezik a riói olimpiát

Románia pólóválogatottja nélkül rendezik a riói olimpiát

Románia férfi vízilabda-válogtottja kiélezett küzdelemben alulmaradt pénteken a házigazda Olaszországgal szemben a trieszti olimpiai selejtezőtorna negyeddöntőjében, így a román válogatott lemaradt a nyári riói ötkarikás játékokról.

roolpolo_b

A Dejan Sztanojevics által felkészített piros-sárga-kék alakulat rosszul kezdett: az első negyedben kétgólos hátrányba került. Bár a második játékrészben sikerült kiegyenlítenie (2-2), az olaszok a félidőben is előnyben voltak (4-3), sőt a folytatásban 5-3-ra, majd 6-4-re is vezettek.

Cosmin Raduék azonban innen is felálltak: a harmadik szünet (7-6) után a három gólig jutó Mihnea Gheorghe kiegyenlített. A találkozó végül 17 másodperccel a lefújás előtt dőlt el, amikor Figlioli találata kijuttatta az előzetesen jóval esélyesebbnek tartott talján csapatot a riói olimpiára.

Amint arról beszámoltunk, korábban Magyarország is szorossá váló meccsen múlta felül Németországot, kiharcolva ezzel a brazíliai részvételt. Ennek örül szombati elődöntős ellenfelük, Franciaország is. A másik ágon olasz–spanyol összecsapás lesz. Románia a kudarcot valló együttesek helyosztóján Kanada ellen kezd.

Olimpiai selejtezőtorna, negyeddöntő:

Olaszország–Románia 8-7 (2-0, 2-3, 3-3, 1-1). A román csapat gólszerzői: M. Gheorghe 3, Al. Ghiban 2, C. Radu 1, T. Negrean 1.

Magyarország–Németország 8-7 (1-0, 4-2, 2-1, 1-4). A magyar csapat gólszerzői: Varga Dé. 3, Manhercz, Erdélyi 2-2, Szivós 1.

Spanyolország–Kanada 8-7 (2-1, 2-2, 3-0, 1-4)

Franciaország–Hollandia 12-11 (1-3, 2-1, 2-2, 3-2, 4-3) – ötméteresekkel


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »