Román színész Attila hun király szerepében

Román színész Attila hun király szerepében

Emil Hoştină román színész alakítja Attila hun király szerepét a History tévécsatorna Barbarians Rising (A barbárok felemelkedése) című nyolcrészes dokudrámájában, amelyet szeptemberben láthat a hazai közönség.

barbarians-rising_bEmil Hoştină Attila szerepében

A sorozatban Hannibál, Spartacus, Attila és sok harcos vezeti a római birodalom elleni felkeléseket. A filmet június 6-án mutatják be az Egyesült Államokban. A történet a lázadók vezetőinek szemszögéből mutatja be a rómaiak által „barbároknak” nevezett harcosok vezette lázadásokat. Az Attilát alakító Emil Hoştină korábban feltűnt két Harry Potter-film epizódszerepeiben, a markáns arcú színészt lehet már látni a film előzetesében, a híres hun király szerepében.

Attila (410? – 453) az európai hunok leghíresebb királya volt, kora egyik leghatalmasabb birodalmát uralta 434-től haláláig. Birodalma Közép-Európától a Kaszpi-tengerig és a Dunától a Balti-tengerig terjedt. A 440-es években két hadjáratot vezetett a Balkán-félszigeten a Keletrómai Birodalom ellen, magát Konstantinápolyt is fenyegetve. 451-ben a korábban szövetséges Nyugatrómai Birodalom ellen fordult, egészen Orléans-ig törve előre. A fővárosából, Ravennából űzte el III. Valentinianus nyugatrómai császárt, 452-ben. Bár a birodalma halála után szétesett, mégis Európa történelmének legendás alakjává vált. Nyugat-Európában a vad barbárság szimbóluma lett és az „Isten ostora” névvel illették.

Hannibál karthágói politikust, az ókor egyik legnagyobb hadvezérét – akit a korabeli rómaiak engesztelhetetlenül gyűlöltek, és aki 9 évesen felesküdött arra, hogy elpusztítja Rómát – Nicholas Pinnock játssza a sorozatban. Benn Batt lesz Spartacus, az i. e. 109 – i. e. 71 között élt trák születésű gladiátor és rabszolga, a római birodalom legnagyobb rabszolgafelkelésének fővezére; Kirsty Mitchell alakítja Boudica kelta harcos királynőt. 


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »