Román házelnök: Timmermansnak le kellett volna mondania bizottsági tisztségéről a kampány idejére

Román házelnök: Timmermansnak le kellett volna mondania bizottsági tisztségéről a kampány idejére

Frans Timmermansnak le kellett volna mondania az Európai Bizottságban (EB) betöltött első alelnöki tisztségéről és uniós biztosi mandátumáról ahhoz, hogy magánszemélyként részt vehessen az európai parlamenti kampányban – vélekedett Calin Popescu Tariceanu román szenátusi házelnök, a kisebbik bukaresti kormánypárt, a liberális ALDE elnöke.

Tariceanu csütörtöki szatmárnémeti sajtóértekezletén arra reagált, hogy Timmermans, aki az európai szocialisták csúcsjelöltje is, jogállamisági eljárást helyezett kilátásba a bizottság nevében Románia ellen, ha hatályba lépteti a büntetőjog áprilisban elfogadott módosításait. A házelnök szerint Timmermans saját választási kampánya részeként, megalapozatlanul támadja Romániát.

Hírdetés

– részletezte Tariceanu.

Megjegyezte: Timmermans hazájában drasztikus következményekkel járna, ha egy politikus ilyen nyilatkozatra ragadtatná magát. Szerinte a hollandiai felmérések nagyon gyenge eredményt jósolnak Timmermans pártjának, ezért az EB első alelnöke uniós tisztségét önös érdekeinek szolgálatába állítva, “saját szakállára” kampányol.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »