Román embercsempész ellen emeltek vádat

Vádat emelt az ügyészség egy román férfival szemben, aki 28 migránst próbált kisteherautója rakterében Magyarországon keresztül Nyugat-Európába csempészni – tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

Szanka Ferenc közölte, az előzetes letartóztatásban levő férfit az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolják.

Hírdetés

A rendőrök 2017. október 8-án az M43-as autópálya kéthalmi pihenőhelyén ellenőrizték a vádlott által vezetett kisteherautót, amelynek rakterében 28 – magát iraki, iráni, illetve afgán állampolgárnak valló – migránst találtak.

A vádirat szerint a sofőr Romániában állapodott meg megbízóival, hogy anyagi ellenszolgáltatás fejében Nyugat-Európába szállítja ezeket az embereket. A megbízók Temesváron gyűjtötték össze az utasokat, akik a teherautóba beszállva Magyarország felé indultak. A román-magyar határ előtt kiszálltak, a zöldhatáron keresztül léptek magyar területre, majd az autópálya közelében visszaszálltak a tehergépkocsiba – tudatta a csoportvezető ügyész.

MTI


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »