Roma család házára lőttek Erdőközön

Roma család házára lőttek Erdőközön

POZSONY, ERDÕKÖZ. Lövések dördültek el a Breznóbányai járásban levõ Erdõköz (Pohronská Polhora) községben. Gépfegyverrel egy arra haladó autóból többször rálõttek egy roma család házára – tájékoztatott a èas.sk portál és a Markíza TV.

A beazonosított személygépkocsiban utazó fiatalokat õrizetbe vette a rendõrség, ketten már rács mögött vannak. Indítékuk egyelõre nem ismert.

A Markíza TV arról adott hírt, hogy az egyik szomszéd községben, Mihálytelken (Michalová) elfogott személynél lövedékeket és fegyvert talált a rendõrség.

"A Breznóbányai (Brezno) Járásbíróság illetékes bírónõje a gyanúsított Martin G. és Stanislav L. bebörtönzésérõl döntött az általuk elkövetett bûncselekmények, így a tiltott fegyvertartás és kereskedelem, valamint bûnszövetkezetben elkövetett garázdaság miatt. A bebörtönzés oka, hogy fenn áll a veszélye, hogy a nevezettek majd folytatják a bûncselekmények elkövetését" – idézi a èas.sk, a Nový Èas napilap internetes portálja a Besztercebányai (Banská Bystrica) Kerületi Bíróság szóvivõjét, Adriána Vaškovát.

Egyelõre ismeretlen, hogy mi motiválta a lövöldözést, amely során az egyik lövedék az ablakon át a szobába repült, de szerencsére, senki sem sérült meg. A rendõrség eddig nem nyújtott az üggyel kapcsolatos közelebbi információt, miközben a még folyamatban levõ kivizsgálásra hivatkozik. Az ügyben csütörtökön délelõtt tartanak sajtótájékoztatót Besztercebányán.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »