Roland Garros: hiába a salak, Balázs Attila szóhoz sem jutott Marin Cilic mellett

Roland Garros: hiába a salak, Balázs Attila szóhoz sem jutott Marin Cilic mellett

A következő körben a horvát Fucsovics Márton és a francia Geoffrey Blancaneaux párharcának továbbjutójával találkozik.

Balázs Attila három sima szettben kapott ki a korábbi US Open-győztes Marin Cilictől a francia nyílt teniszbajnokság nyitófordulójában.

A 33 éves magyar játékos a világranglistán jelenleg csak 262., ám mégis a párizsi Grand Slam-torna főtábláján kapott helyet. Ez védett ranglistájának köszönhető, ugyanis nemrég tért vissza 14 hónapos kényszerpihenő után, melynek során megműtötték régóta problémákat okozó lábát. A 14-es pályán a szintén 33 esztendős Ciliccsel csapott össze, és jó előjelnek számított, hogy a 20. helyen kiemelt horvát óriás a salakszezonban eddig sehol sem jutott tovább a nyolcaddöntőnél.

Cilic eredménysora ugyanakkor tekintélyt parancsoló, hiszen 2014-es New York-i diadala mellett további 19 trófeát gyűjtött, megfordult az ATP-rangsor 3. helyén is, és 2005 óta profiként csaknem 30 millió dollárt ütögetett össze.

Hírdetés

Első találkozójukon a 23. helyen álló Cilic rögtön brékkel indított, ezt követően sem termett sok babér Balázsnak, esélyesebb horvát riválisa ugyanis vesztett játék nélkül, 22 perc alatt került előnybe. A folytatás sem hozott jelentős változást, Balázs tíz elvesztett játék után, adogatóként tudott először részsikert elkönyvelni, ám a 32 perces második játszmát is könnyedén hozta a horvát.

Balázs a harmadik szettben kétszer is tudta hozni saját szervagémjét, azonban ezt megelőzően az elsőt, valamint az utolsót is elvette Cilic, így másfél óra elteltével lezárta – a papírformának megfelelően könnyed – összecsapást.

1. forduló (a 64 közé jutásért)

Marin Cilic (horvát, 20.)-Balázs Attila 6:0, 6:1, 6:2,


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »