Rokoni szálak – Soroló

Adás:
2018. február 10., szombat, 7.30.
2018. február 11., vasárnap, 3.00.
2018. február 11., vasárnap, 6.30.

Hírdetés

2018. február 16., péntek, 3.00.

Az agrárkamarában a szakma helyett egyre nagyobb helyet hódítanak meg a személyes (rokoni) kapcsolatok és a politika. Többek között ez derül ki abból a beszélgetésből, amelyet az eltávolított Heves megyei elnökkel, Székely Zoltánnal rögzítettünk saját gyümölcsösében, metszés közben. Beszélgetőtársunk a legfölháborítóbbnak azt tartja, hogy ebben a főként szőlő- és gyümölcstermeléssel foglalkozó megyében a kertészeti osztály élére olyan ember került, akinek nem volt még a kezében metszőolló. De van itt olyan tisztségviselő is, aki milliókat nem fizetett ki a termelőktől átvett szőlőért.

Csúcstechnológia az alig 3000-es lakosságú Zákányszéken. A faluban még indiai cég is bérel raktárkapacitást. Jórészt növényvédő szereket és tápanyag-koncentrátumokat kezelnek itt. Rögtönzött növényvédelmi előrejelzést is készítettünk a tulajdonossal.

Pizza csak hazai alapanyagokból. A magyarok azt szeretik, ha a tradicionálisnál egy kicsit vastagabb a tészta. Konyhatitkokat fürkésztünk Nyíregyházán, a Pizza Maffiánál.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »