Rogánnak nem ez az első ilyen ügye

Rogánnak nem ez az első ilyen ügye

Belvárosi luxuslakást hitelezett Rogán Antal feltalálótársának az V. kerületi önkormányzat. Csík Balázs kamatmentesen, akár 25 éves futamidejű részletfizetésre vehette meg az ingatlant, mikor a propagandaminiszter még polgármester volt az V. kerületben. Az ellenzék szerint Rogán Antalnak számot kellene adnia az ügyről.

Egy 82 négyzetméteres belvárosi lakáshoz jutott hozzá Rogán Antal egyik volt üzlettársa még 2012-ben. A vevő nem egy banktól, hanem az önkormányzattól vásárolhatta meg a remek elhelyezkedésű, belvárosi ingatlant. Mindezt kamatmentesen, akár 25 éves futamú részletfizetésre. Az ingatlant az a Csík Balázs vásárolta meg, akit nemrég a propagandaminiszter feltalálótársaként ismerhetett meg a közvélemény. Az informatikai találmányt még az év elején közösen szabadalmaztatták. Röviddel ezután a miniszter háttérbe vonult, a Jobbik szerint gyanús körülmények között.

„A körülmények rendkívül furcsák. Ugye ő részt vett egy találmány bejegyzésében, ami azután egy cég tulajdonába került, amiből Rogán Antal kilépésekor 80 százalékban egy ciprusi offshore cég került be tulajdonosként, ami azután egy 200 milliós osztalékot vett ki ebből a cégből. Hát ez meglehetősen furcsa történet. Mi azt gondoljuk, vagy legalábbis erősen vélelmezhető, hogy itt valamilyen összefüggés lehet Rogán Antal és a ciprusi offshore cég között” – jelentette ki Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Hírdetés

A Rogán Antalhoz köthető cégnek kiemelt támogatás járt a digitális aláírást elősegítő találmányhoz. A fejlesztési ügynökség csaknem 260 millió forint uniós forrást biztosított. Az üzlet biztos hasznot hozott. A megrendelők között ott találjuk például a Telekomot, a MÁV Informatikát, vagy a Fővárosi Vízműveket. Az MSZP szemfényvesztésnek tartja, hogy Rogán Antal feltalálóként tünteti fel magát.

„Biztosít-e előjogokat egyeseknek és az előjogok mellett bizonyos értelemben források hozzáférési lehetőségét? Igen, láthatjuk a példákon keresztül, és adott esetben ezen cégek tekintetében még a cégek tulajdonosai, hát így-úgy-amúgy még különféle lakásokhoz is hozzájutnak. Hozzáteszem, hogy ezek után egy szakmai feltalálói csapatban való Rogán integrálódása számomra hiteltelen” – jelentette ki Gúr Nándor MSZP-alelnök.

Rogán Antalnak nem ez az első olyan ügye, amely értékes, belvárosi ingatlanokhoz kötődik. Nemrég a kilencvenes évek hírhedt alvilági figurája, Portik Tamás közölte azt egy bírósági meghallgatáson, hogy tízmillió forintnak megfelelő eurót adott át Rogánnak a Károly körút 26. alatti lakás megszerzése fejében.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »