Rogán megúszta, titok maradhat

Rogán megúszta, titok maradhat

Megússza a vagyonnyilatkozati vizsgálatot Rogán Antal.

A kormánypárti többségű mentelmi bizottság szerint ugyanis Juhász Péter és 108 társának kezdeményezése alaptalan. Indoklásuk szerint az indítvány nem jelöli meg a kifogásolt részeket, és hozzáteszik: a jogszabályok szerint nem is kell az ingatlanok felújítására vonatkozó munkálatokat bejelenteni.

Az Együtt alelnöke tavaly novemberben kezdeményezte az eljárást, miután a sajtóban megjelent, hogy a kabinetminiszter balatonlellei nyaralóját több millió forintból újította fel. A vagyonnyilatkozata alapján viszont erre nem lett volna pénze. A propagandaminiszter akkor azt mondta, a költségeket testvérével közösen fedezték.

Ismét nem jelent meg Rogán Antal az általa indított per tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken. A propagandaminiszter 2015-ben indított személyiségi jogi pert Juhász Péter, az Együtt alelnöke ellen, amiért azt állította, hogy polgármestersége idején áron alul értékesítettek ingatlanokat az V. kerületben. A tárgyaláson tanúként hallgatták ki Pápa Mariannt – Habony Árpád nagynénjét –, akiről Portik Tamás olajmaffiózó azt vallotta, hogy az élettársa volt, és ötvenmillió forintot kaszált a Rogán-féle ingatlanmutyin. Pápa Mariann mindezt tagadta a bíróság előtt.

„Olyan magánéleti kapcsolata volt, ami igazából csak társaságban zajlott, tehát ő társasággal járt el síelni, társasággal mentek el shoppingolni, társaságban találkoztak, illetve hogy párszor járt fönn azt irodájában, de hogy csak ez a tevékenység folyt köztük vagy tevékenység, tehát hogy összesen ilyen módon volt kapcsolatban, és kikérte magának, hogy én ilyeneket terjesztek róla vagy Portik Tamás akár, hogy ők ennél szorosabb kapcsolatban voltak” – mondta Juhász Péter.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »