Rogán bizalmasa repülhet az ügyvédi kamarából

Kertész Balázsnak harminc napja van megszüntetni az összeférhetetlenségét, különben repül az ügyvédi kamarából – írja az Index.

Tényi István közérdekű bejelentésére válaszul a Budapesti Ügyvédi Kamara (BÜK) felkérte az összeférhetetlenségi bizottságát, hogy folytasson le egy eljárást Kertész Balász ügyében – olvasható a portálon. A BÜK arra a megállapításra jutott, hogy Kertész saját cégében betöltött ügyvezetői pozíciója valóban összeférhetetlen az aktív ügyvédi praxisával. A kamara harminc napot adott Kertésznek, hogy szüntesse meg az összeférhetetlenséget, máskülönben a BÜK elnöksége dönt a kamarai tagságának megszüntetéséről – írta Tényinek címzett válaszlevelében a BÜK főtitkára. 

Az Index megkeresésére korábban a Budapesti Ügyvédi Kamara elmondta: valóban összeférhetetlen, hogy egy ügyvéd egy kft.-ben ügyvezetői tisztséget töltsön be, az ilyen összeférhetetlenséget pedig meg kell szüntetni, különben szankciók következnek.

A portál azzal kapcsolatban kereste a kamarát, hogy kiderült: Rogán Antal rejtőzködő bizalmasa, Kertész Balázs budapesti ügyvéd egyszerre folytat ügyvédi tevékenységet a letelepedési kötvények kapcsán sokat emlegetett Kosik Ügyvédi Irodában, illetve vezeti tulajdonos-ügyvezetőként a Monavis Consulting Kft. nevű cégét. Ez az a cég, melynek Aulich utcai irodájában Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter többször is megfordult. Bár a találkozókat először letagadta, miután az Index videókkal állt elő, közölte, hogy csupán kávézni ugrott fel régi ismerőséhez.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »