Rogán Antal határozottan válaszoljon: véletlen időbeli egybeesés, vagy valóban van kapcsolat a feltaláló-miniszter kilépése és az offshore cég belépése között?

Az Alfahír és a Népszabadság által párhuzamosan bemutatott történetben ismét több érdekes egybeesésére bukkanhatunk az immár informatikai területen is feltalálói magasságokba jutó Rogán Antallal kapcsolatban.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét

Az elektronikus aláírással kapcsolatos ügy kronológiájának tényei érdekes kérdéseket vetnek fel. Rogán Antal két magánszeméllyel szabadalmi kérelmet nyújtott be, röviddel később egy máltai–ciprusi offshore cég, melynek tulajdonosát a PanamaLeaks kiszivárgó iratai révén megismertük, 80 százalékos tulajdonrészt szerez a közműcégek auditálását végző vállalkozásban. E cég a magyar közműfogyasztók pénzéből – az akkor Rogán által vezetett Fidesz-frakció segítségével – többszázmilliós nyereséget halmozott fel.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala idén január 22-én értesítette Rogánékat arról, hogy közzéteszik szabadalmukat. Január 27-én a Javelin Ltd. többségi tulajdont szerzett a közműveket auditáló cégben. Február 2-án átadják ezt a szabadalmat Rogán két társa korábbi cégének. Röviden: Rogán Antal kiszállt a két úr mellől, és gyakorlatilag ugyanekkor a máltai–ciprusi offshore cég beszállt a két úr cégébe.

Rogán Antal határozottan válaszoljon az alábbi kérdésekre: vajon érdekes-e Rogán Antal számára ez az időbeli egybeesés? Vajon a véletlen műve, hogy Rogán Antal és barátai körében ismét offshore cégeket találunk? Vajon véletlen-e, hogy a Fidesznek még a rezsicsökkentést is sikerült úgy levezényelnie, hogy azon a politikusaik és feltaláló barátaik nyerészkedjenek? Vajon véletlen-e, hogy a Fidesz maffiakormányának működésére naponta újabb és újabb bizonyítékot találunk a tényfeltáró újságírás és a politikusi kutakodás eredményeképp?

Volner János, a Jobbik alelnöke, az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési Bizottságának elnöke


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »