Rogán Antal exkluzív világa

Rogán Antal exkluzív világa

Az egyik serpenyőben prémium kategóriás ruhák, exkluzív nyaralások, bérelt helikopter – és egy 44 millió adósság a másik serpenyőben. Miből telik a luxuséletre Rogán Antalnak?

Bérelt helikopterrel utazott egy celebesküvőre Rogán Antal és felesége. A gépet óránként negyedmillió forintért lehet bérelni, így ismét felvetődik a kérdés, hogy a magánéletét a bulvársajtóban előszeretettel megturnéztató miniszternek pontosan miből is telik egy ilyen útra.

Rogán Antal élete egy olyan nyitott könyv, ami a sok nyitogatástól szinte mindig a vagyonáról szóló, amúgy rendszeresen újraíródó fejezeténél nyílik ki.

A miniszter az utóbbi években elsősorban ingatlanjai és persze a folyamatosan változó vagyonnyilatkozata miatt kényszerült magyarázkodni, de emellett rendszeresen került össztűzbe költséges életvitele miatt is.

Exkluzív éttermek, méregdrága ruhák

Rogán nem tartozik a magánéletének nyugalma fölött őrködő politikusok közé, volt olyan időszak, amikor napi rendszerességgel szerepelt – már csak felesége, Andy Vajnáné barátnőjének révén is – a bulvársajtó címlapján. A műfajt ismerők számára evidens, hogy ezt csak úgy tudja megtenni, ha ő maga is meg akar mártózni a magyar sajtó alagsorában.

Esküvője például a Bazilikában volt, egy pletykalap beszámolója szerint 1500 vendég előtt, a lagzi maga pedig a Magyar Tudományos Akadémia épületében.

„A Belváros polgármestere nem teheti meg, hogy például a Szervita téren esküszik, el kell menni a Bazilikába”

– mondta akkor a Playboynak adott interjújában.

A mézesheteket Kaliforniában szerénykedték el, de rendszeresen megfordulnak a francia Riviérán, legutóbb épp az Eb alatt.

Épp aktuális vagyonnyilatkozata szerint még mindig egyszemélyes tulajdonosa egy pasaréti luxusingatlannak, és többek között felerészben birtokol egy 130 négyzetméteres balatoni villát, ami egyes hírek szerint ennek leginkább a duplája, de vagyonnyilatkozatában azért szerepel csak ennyi, mert a másik felét a testvére használja. Mint ismert, Rogánnak kétszer is módosítania kellett a 2014 januárjában benyújtott vagyonbevallását, miután kiderült, hogy a rózsadombi Pasa Park lakóparkban lévő tulajdona nagyobb, mint amennyit korábban közzé tett.

Januári állás szerint a miniszternek 500 ezer forint megtakarítása van, miközben mintegy 44 milliós tartozása van, ennek egy része banki, ám ebből mintegy 15 millió forintos tartozása van egy meg nem nevezett magánszemély felé.

Kérdés, hogy ilyen tartozás mellett miből telik a bruttó 1,1 millió forintot kereső Rogánnak több százezer forintos hátizsákra (az ominózus, közbeszéd tárgyává váló Louis Vuitton terméket később elárverezte), prémium kategóriás, méretre szabatott ruhákra, Michelin-csillagos éttermekre a Riviérán, vagy épp helikopteres utakra, vagyis egy exkluzív életvitelre.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »