Rodrigo Duterte a vizsgálat vezetőjének: Ön meleg vagy pedofil?

Ezúttal a Fülöp-szigeteki emberi jogi bizottság (CHR) vezetőjének címzett elképesztő üzenetet Rodrigo Duterte: azt kérdezte Chito Gascontól, hogy vajon pedofil-e, amiért a drogellenes háborúval kapcsolatos vizsgálata során a meggyilkolt tizenévesekre összpontosít – írja a Guardian.

„Miért van ez a fickó ennyire…rámozdulva a fiatalok, különösen a fiúk ügyére? Ön pedofil?” – utalt Gasconra. Úgy folytatta: „Kétségeim vannak. Ön meleg vagy pedofil?” A Fülöp-szigeteki elnök azt üzente a bizottság vezetőjének, hogy foglalkozzon inkább más, az országot megzavaró ügyekkel.

Duterte ezt követően azt javasolta a törvényhozóknak: a CHR-nak szánt összeget fordítsák arra, hogy testkamerákat vásároljanak a rendőrök számára.

Az emberi jogi bizottság eredetileg 1,72 milliárd pesos költségvetéssel számolt, de a kormány ehelyett 678 millót ajánlott – erről az összegről beszélt most Duterte.

Chito Gascon egyelőre nem reagált a Fülöp-szigeteki elnök megjegyzésére.

A Fülöp-szigeteki elnök egyébként számos, nagy visszhangot keltő kijelentést tett.

Tavaly szeptemberben például gyakorlatilag Adolf Hitlerhez hasonlította magát azzal a kijelentésével, miszerint a náci vezető meggyilkoltatott hárommillió zsidót, ő pedig szívesen lemészároltatna hárommillió kábítószerfüggőt és drogkereskedőt saját hazájában. Később bocsánatot kért szavaiért.Decemberben kijelentette, hogy polgármesterként saját kezűleg is végzett feltételezett kábítószeres bűnözőkkel.Márciusban cédák gyermekeinek nevezte az Európai Uniót. Duterte azután kelt ki magából, hogy az Európai Parlament határozatában visszafogottságra és a kábítószer-fogyasztás elleni véres harc újragondolására szólította fel, illetve azt javasolták, hogy rehabilitációs központokat létesítsen a kábítószer-fogyasztók számára.Csupán egy hónapja azt üzente a rendőrségnek, megölhetik azokat „az idiótákat”, akik erőszakosan ellenállnak a letartóztatás során.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »