Robert Fico szereti a kólás konspirációs találkozókat

Robert Fico szereti a kólás konspirációs találkozókat

Ne legyenek illúzióink. Az, hogy Fico háromszoros miniszterelnök volt, amint ezzel gyakran kérkedni szokott, háromszoros korrupciót és korrupt beosztottakat is jelentett. Amíg Fico, Kaliňák, Kováčik, Trnka vagy Gašpar kezében volt a rendőrség, az ügyészség meg a bíróság egy része, kiválóan el lehetett rejteni azt a több száz millió eurót meg a cinkosok százait, illetve figyelmen kívül hagyni a paragrafusok tucatjait. Csakhogy amint elveszítették a hatalmat, elveszítették az ellenőrzést a korrupciós ügyek kivizsgálása és büntetése fölött is.

A hét elején kerültek nyilvánosságra azok a videók, amelyekben Robert Fico és Robert Kaliňák a Tisztítótűz-ügyben megvádolt személyek rokonaival és ügyvédjeivel beszélget. Az eddig közzétett beszélgetések nem sok olyat tartalmaznak, amiből bűncselekmény elkövetése mutatkozna, de a nyomozóknak több órányi felvétel áll a rendelkezésükre. A Speciális Ügyészség azt állítja, hogy

a politika, az üzleti élet és az ügyészség környezetéből többen is megpróbálták befolyásolni a legsúlyosabb büntetőügyeket, és lejáratni a NAKA nyomozóit meg a Speciális Ügyészség ügyészeit”,

írja a denníkn.sk portál hozzáfűzve, ez azt jelenti, hogy a felvételek tartalma sokkal erősebb annál, mint hogy Kaliňák rendőrségen tett nyilatkozatát vitatják, vagy tiltakozásokat szervezzenek Bödör apjával, amint az a közzétett felvételeken hallható és látható.

Szervezett bűncselekmény és politikai háttér

A nyomozók legfrissebb megállapításai egy komoly dolgot bizonyítanak: mégpedig azt, hogy létezik egy politikusokból, ügyvédekből és üzletemberekből álló csoport, amely megpróbálja befolyásolni a Tisztítótűz-ügy büntetőeljárását, illetve a NAKA hitelrontását a speciális ügyészségen keresztül, írja a postoj.sk. De a felvételeken látható találkozók egy másik fontos dolgot is bizonyítanak: hogy

Tibor Gašpar volt rendőrfőnök és Norbert Bödör oligarcha büntetőügyei szorosan összefüggenek Ficóval és Kaliňákkal.

Hírdetés

Bár mindezt eddig is sejtettük, most azonban a nyomozó kezében bizonyíték is van arra, hogy Fico és Kaliňák személyesen érintettek Tibor Gašpar és Norbert Bödör büntetőügyében. Mindkettőjük ellen eljárás indult, azzal a gyanúval, hogy egy bűnözői csoportban ténykedtek közvetlenül a rendőrségen belül.

Fico és Kaliňák idején a rendőri vezetést Norbert ­Bödör oligarcha irányította – és azt az ellenzék, meg a kellemetlenné vált ügyész elleni vádemelésekre vagy a „mi embereink” (Bašternák, Kočner) védelmére használták ki,

fűzi hozzá a postoj.sk, amely szerint az ügyvéd Para részvétele a találkozókon arra utal, hogy nemcsak Gašpar és Bödör, hanem Marian Kočner is a szervezett segítők közt volt. Sőt, elképzelhető, hogy Zoroslav Kollár ügyvéd is.

A csoport megfigyeléséből és lehallgatásából származó információk valószínűleg megerősítik mindazt, amit a nyomozók eddig csak feltételeztek. És valószínűleg bónuszokat is hoz majd, vagyis további megállapításokat, talán még új szövetségekről is – akár Boris Kollárral, a SIS-szel vagy a belső ellenőrzéssel, véli a portál.

Harci tanácskozásokat tartottak Bödörék a hétvégi házban

Robert Fico a hétvégi házban tartott konspirációs ülésen is kólát ivott, ahol Miroslav Bödör oligarchával, Marek Para ügyvéddel és Norbert Bödörrel találkozott. Az aktuality.sk portál szerint a kötelékek és a közös érdekek megmaradtak. Elveszítették az erejüket, amivel Fico uralkodása alatt rendelkeztek, de a megmentésük utáni vágy összetartja őket. Tudják, hogy nincs más esélyük. Ha bármelyik megtörik, és beszélni kezd, az összezavarja a többieket.

Szükségük van a rendőrségen és az ügyészségen belüli háborúra meg az előrehozott választásokra is, hogy visszatérhessenek az állam élére.

Mert ellenőrizniük kell a biztonsági szerveket, és megszüntetni a kivizsgálásokat. Majd aztán bosszút állni. Robert Ficónak nincs más lehetősége. Meg Kaliňáknak sem. És Tibor Gašpar fia Norbert Bödör apjával megtesznek bármit, hogy segítsenek az övéiknek.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »