Robert De Niro Trumpról: „Ez egy egetverően hülye ember”

Robert De Niro Trumpról: „Ez egy egetverően hülye ember”

Egyre több támogatója hátrál ki Donald Trump mögül. A republikánus elnökjelöltet legutóbbi botránya miatt több politikustársa is távozásra szólította fel. A sajtó pénteken hozta nyilvánosságra a politikus több mint tíz évvel ezelőtti, nőket becsmérlő kijelentését. A hangfelvétel miatt Trumpot saját alelnökjelöltje is bírálta, többen pedig visszalépésre szólították fel a milliárdost.

„Nem mondott túl sok újat. Ezt hallgatjuk tőle az utóbbi másfél évben, de igazából nem szabadna ilyeneket hallani egy olyan embertől, aki a következő négy évben képvisel minket. Negatív képet fest rólunk a külvilágnak az amerikai emberekről. A népesség felét a nők teszik ki, és senkinek nem szabadna róluk így beszélni” – mondta egy elsőéves lány.

Donald Trump nőkkel kapcsolatos botrányos megjegyzései a republikánus pártot is megosztották. A korábban őt támogató politikusok egymás után jelentik be, hogy bocsánatkérése ellenére sem tudják tovább támogatni az elnökségért folytatott küzdelemben. Kihátrált John McCain arizonai szenátor, Condoleezza Rice volt nemzetbiztonsági tanácsadó pedig egyenesen azt mondta: Trumpnak vissza kellene vonulnia a versenyből.

„Az az úgynevezett bocsánatkérés sem volt igazi bocsánatkérés. Csak épp a forma kedvéért tette. Azt mondani, hogy Bill Clinton ennél rosszabbakat is mesélt a golfpályán, szintén nem volt szerencsés, nem ezt kellett volna első helyre tenni, és így nem is számít megbánásnak. Nagyon veszélyes helyzetbe hozta az országot. Nem tudom támogatni ezt az embert, miközben van egy 15 éves lányom. Nem tudnék a szemébe nézni. Képtelenség” – jelentette ki Jason Chaffetz republikánus képviselő.

Trump közölte: nem száll ki a versenyből. Közben támadják Hillary Clintont is: a demokrata elnökjelölt kampányfőnökének leveleit nyilvánosságra hozta a Wikileaks. A több mint 2000 levél többsége energiaipari beruházásokról szól. Az amerikai védelmi minisztérium szerint a demokraták levelezési rendszerét orosz hackerek támadták meg az elmúlt hónapokban, az akciót pedig valószínűleg a legmagasabb szintű orosz vezetők hagyták jóvá.

A kampány hajrájában szavazásra buzdítanak a hírességek is. A demokratákat támogató Robert De Niro videoüzenetben fordult rajongóihoz, és Trumphoz hasonlóan az Oscar-díjas színész sem válogatta meg a szavait.

„Ez egy egetverően hülye ember. Egy punk, egy kutya, egy disznó. Egy gazember, egy tökfej, aki nem tudja, mit beszél, nem tudja a feladatát, nem érdekli semmi, és azt hiszi, játszhat a társadalommal. Aki nem fizet adót. Egy idióta. Colin Powell jól mondta: ő egy csapás az egész országnak, az országunk szégyene” – fakadt ki De Niro, majd azzal fejezte be, hogy akit érdekel Amerika jövője, elmegy és szavaz.

Az első vita után a közvélemény-kutatások Clintont hozták ki győztesnek. Az elnökválasztásig kevesebb mint egy hónap van hátra, november 8-án szavaznak az Egyesült Államok következő elnökére.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »