Robbantással fenyegetőzött egy férfi Malmöben

Tüzet nyitottak a svéd rendőrök egy férfira Malmö központi pályaudvarán. A férfi előzőleg az utasokat fenyegette, és azt állította, bomba van a hátizsákjában. A rendőrség egyelőre vizsgálja az angolul beszélő támadó indítékait. A hatóságok nem zárták ki, hogy a férfi terrortámadásra készült, ezért a városban megerősítették a biztonsági intézkedéseket – közölte az M1 Híradója.

Hétfőn délelőtt vettek körbe egy férfit a rendőrök Malmö központi pályaudvarán. Az agresszív férfi előzőleg állította, hogy bomba van nála, és az egyenruhásokat fenyegette. A rendőrök több lövést is leadtak a támadóra, aki a jelentések szerint a lábán sérült meg.

Hírdetés

A pályaudvaron működő étterem egyik dolgozója szerint az egész akció nagyon gyorsan történt. A férfi csomagjában nem találtak bombát, a hatóságok azonban továbbra sem zárják ki azt, hogy a férfi terrortámadásra készült. A nyomozók viszont eddig nem tudták azonosítani a tört angolsággal beszélő gyanúsítottat, mert az általa megadott lakcímen sem találtak semmilyen személyazonosító iratot.

A svéd rendőrség a történtek után megerősítette a város forgalmasabb részeinek biztosítását. A lakosságot pedig arra kérték, hogy további értesítésig kerüljék el a belvárost.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »