Robbanóanyagot felejtett egy iskolabuszon a CIA

Robbanóanyagot felejtett egy iskolabuszon a CIA

Egy gyakorlatozás keretében robbanóanyagokat helyeztek el egy amerikai iskolabuszon az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) ügynökei, amelyet aztán figyelmetlenségből „elfelejtettek” eltávolítani onnan – közölte a titkosszolgálat, hozzátéve, hogy vizsgálatot indított az ügyben.

A robbanóanyagokat a jármű motorterében helyezték el, és még akkor is ott voltak, amikor hétfőn és kedden az autóbusz gyerekeket vitt az iskolába. Szerdán fedezték fel egy rutinvizsgálat során.

A rendőrség mindenesetre közölte, hogy a busz nem volt veszélyben, mert „különösen stabil” anyagokról van szó.

„Múlt héten a CIA K-9-es alakulata, amely egy robbanóanyagok felderítésével foglalkozó, kutyás elitalakulat, közös gyakorlatozást tartott Virginia szövetségi állam Loudoun megyéjében szolgáló rendőrökkel. A gyakorlat során figyelmetlenségből az alkalmazott robbanóanyagokat a K-9-es alakulat által használt egyik autóbuszon felejtették” – ismerte el közleményében a CIA.

Az ügynökség hozzátette, hogy „független és alapos” vizsgálatot indítottak az ügyben, és azonnali hatállyal megerősítették a hasonló alakulatok ellenőrzési és leltározási eljárásait.

A Washingtontól egyórányi autóútra lévő Loudoun megye seriffje közölte, hogy a K-9-es alakulat gyakorlatozását felfüggesztették.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »