Robbanás történt egy németországi vegyi üzemben

Robbanás történt egy németországi vegyi üzemben

Robbanás történt egy németországi vegyi üzemben hétfő délelőtt. Az üzemben gyúlékony anyagokat és gázt is tároltak, de egyelőre még nem tisztázott, hogy mi okozhatta a detonációt. A vállalat előzetes jelentései szerint egy gázvezeték miatt történhetett a robbanás.

A délelőtti fél 12-es ludwigshafeni robbanás okai egyelőre még tisztázatlanok. Az incidens egy folyó melletti üzemben történt, ahol gyúlékony anyagokat is tároltak.

Hatósági jelentések szerint több sérültje is van a detonációnak, de még nem tudják, pontosan hány emberről lehet szó. Több ember eltűnt a detonáció után.

A vegyi üzem vezetősége nem sokkal a robbanás után közölte, hogy egy gázvezetéki munka okozta a detonációt, majd a vállalat Facebookon is megírta, hogy leállították a gőzkibocsájtást.

A tűzoltóság arra kérte a környéken lakókat, hogy zárják be házaik ajtaját és ablakait, és bent várják meg, amíg a hatóságok biztonságosnak nyilvánítják a levegőt. A lakásokban le kellett állítani a legkondícionáló rendszereket és a szellőzést is.

A környék beleremegett a detonáció robajába, a fekete füstcsóva pedig kilométerekről is látható. A lakók és a hatóságok szerint furcsa szag terjeng a környéken. (hirado.hu)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »