Robbanás a lőszerraktárban

Hárman haltak meg a robbanásban, köztük a NATO egyik helyi képviselője.

“A megsemmisítendő lőszer lerakodása közben történt a robbanás, melyben hárman életüket vesztették és ketten megsérültek”- közölte az ügyészség. A halottak között van a NATO egyik ukrán  munkatársa is, aki a megsemmisítő folyamatot felügyelte.

A tragédia az Ukroboronprom ukrán hadiipari vállalat telephelyén történt csütörtökön, Ukrajna északkeleti részén, Szumi megyében – írja az MTI. Ukrajna évek óta semmisíti meg az elavult és elhasznált fegyvereket a NATO pénzügyi segítségével.

Nemcsak lőszer-megsemmisítés közben történnek hasonló tragédiák Ukrajnában. A balesetek gyakoriak a katonai raktárakban is, amelyeknek nincs elég pénzügyi forrása, és emiatt a fegyvereket és lőszereket nem biztonságos körülmények között tárolják.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Robbanás történt az Ukroboronprom tesztállomásán – három halottFelrobbantalak titeket – kiabálta a migráns amikor megszököttRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: belföld, brutális baleset, lőszerraktár, halálos áldozatok, NATO, képviselőForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »