RMDSZ-es államtitkár menesztését kéri a fuvarozók szövetsége

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) által jelölt Sándor Gábor szállításügyi államtitkár tisztségéből való felmentését kéri a Romániai Fuvarozók és Szállítók Szövetsége (COTAR) – közölte hétfőn az Agerpres hírügynökség.

A munkáltatói szervezet szerint a Szállításügyi Minisztérium ellenőrző testülete által készített júniusi jelentés több bűntett elkövetésének gyanúját is felveti Sándor Gáborral kapcsolatban. Az ellenőrző testület a jelentés következtetéseit a Számvevőszék, az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) és az ügyészség figyelmébe ajánlotta.

A COTAR úgy véli: ilyen körülmények között Sándor Gábor nem maradhat államtitkár, és a leváltását kérik az RMDSZ elnökétől, Kelemen Hunor kormányfőhelyettestől. A munkáltatói szervezet hasonló eljárást kért a közlekedési felügyelőség jelenlegi vezetőjével Mihai Alecuval kapcsolatban is, akit szintén elmarasztal az ellenőrző testület dokumentuma.

„Elfogadhatatlan, hogy miközben a közúti fuvarozók befizetik adóikat az államkasszába, a szállításügyi minisztérium két magas rangú tisztségviselője saját birtokának tekinti az intézményt, csalárd módon kezeli az adatbázisokat, kétes módszerekkel ingyenesen másokra ruház át állami tulajdonú ingóságokat, az általuk vezetett közintézmények érdekei fölé helyezve a saját, családi vagy üzleti érdekeit” – olvasható a COTAR közleményében.

Hírdetés

Sándor Gábort idén február 5-én nevezték ki államtitkárnak; közúti forgalombiztonsági szakértő, a Közúti Közlekedési Tanintézet alapítója, 1999 szeptemberétől elnöke, a szaktanfolyami képzést nyújtó IFPTR kft. ügyvezetője.

A Maszol.ro portál közlése szerint a szakmai szervezet már nyáron hivatali visszaéléssel vádolta meg Sándor Gábort, azt állítván, hogy az államtitkár magánvállalkozása jogtalanul jutott hozzá a Román Közúti Hatóság (ARR) adatbázisához.

Hegedüs Csilla, az RMDSZ szóvivője a portálnak elmondta: a szövetség kiáll a kormánytisztviselő mellett.

„Sándor Gábor államtitkárként megpróbált rendet teremteni a közúti szállítókra vonatkozó törvényekben és rendelkezésekben, és ezzel egyeseket nem feltétlenül örvendeztetett meg. Az államtitkár semmilyen törvénytelenségen nem követett el, és teljes mértékben élvezi az RMDSZ bizalmát” – nyilatkozott Hegedüs Csilla.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »