Risztov Éva ajánlotta be a Fradiba Szilágyi Liliánát

Risztov Éva ajánlotta be a Fradiba Szilágyi Liliánát

A Ferencvárosban folytatja pályafutását Szilágyi Liliána junior olimpiai bajnok, felnőtt Európa-bajnoki ezüstérmes úszó.

“Liliána adottságai, korábbi eredményei arra predesztinálnak, hogy nemzetközileg is komoly terveink legyenek, szeretnénk, ha már ez az év is jól sikerülne” – fogalmazott Molnár Ákos az InfoRádió megkeresésére.
Az úszónő képviselője, Risztov Éva segített a kapcsolat kétrejöttében, jelezve, hogy Szilágyi Liliána hazaköltözött Magyarországra,
és itthon készülne tovább, adott esetben Molnár Ákossal, aki például Verrasztó Dávidnak is edzője.

“Nagyon erősen indultunk, a novemberi rövid pályás országos bajnokságon 200 pillangón, legerősebb számában egyéni csúcsot úszott. Utána a rövid pályás vb kihagyása mellett döntöttünk, hogy hozzá tudjon szokni az itteni edzésekhez, az új feladatokhoz. Lilunak nagy szüksége van arra, hogy nagy ellenfelekkel harcoljon, úgyhogy lelkesen állunk az egészhez” – részletezte Molnár Ákos.

Hírdetés

Az idei cél, hogy 100 és 200 m pillangón kiharcolja a nyári vb-részvételt, ami nem lesz egyszerű,
mert amint a férfiaknál, a hölgyeknél is épp ebben a két számban van tolongás. Az első kettőben kell lenni a márciusi országos bajnokságig, “utána lehet gondolkodni” – zárta Molnár.

Szilágyi Liliána igazi vándormadárnak számít az úszók közt. 22 éves kora ellenére már számos klubban megfordult: Széchy SE (-2009), Jövő SC (2009-2012), Kőbánya SC (2012-2015), Honvéd (2016-2018) és Florida Gators (2017).

Az interjút teljes terjedelmében meghallgathatják az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában.

Az úszókról is beszélt Kubatov Gábor klubelnök, a Fidesz alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. A beszélgetés szerkesztett leiratát itt olvashatják, a teljes műsort pedig alább megnézhetik.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »