Risztov: A nagy hullámok után a kisimulás útjára lépett az úszószövetség

Risztov: A nagy hullámok után a kisimulás útjára lépett az úszószövetség

Az országos bajnokságon köszöntötték a visszavonuló Gyurta Dánielt. Az eseménnyel párhuzamosan megalakult Olimpiai Bajnokok Testülete, az elnöknek Risztov Évát választották.

Debrecenben tartották az Olimpiai Bajnokok Testületének alakuló ülését. Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke azt mondta, az aranyérmes olimpikonok tudják igazán mekkora munka kell a sikerek eléréséhez.

„Én azt szeretném, hogy ez a testület egy véleményező testület is legyen, igenis vonjuk be a Magyar Úszó Szövetség döntéshozatalaiba, alkothassanak önálló kezdeményezéseket” – mondta az elnök.

Hírdetés

Az Olimpiai Bajnokok Testülete egyhangúlag Risztov Évát választotta meg elnöknek. A kiváló úszó megtiszteltetésnek tartja a kinevezést és örül, hogy épp Debrecenben választották meg, ő ugyanis a város első olimpiai bajnoka. A testület várhatóan évente két-három alkalommal fog ülésezni.

„Egy lendületes csapat jött össze, akik olyan javaslatokat és döntéseket szeretnének hozni és segíteni a Magyar Úszó Szövetséget, amivel egy kicsit változást hozhat létre. A szövetség elindult egy kisimulás útján, hisz azért az elmúlt években elég nagy hullámok voltak körülötte” – nyilatkozta Risztov Éva.

Az alakuló ülés után nem sokkal az országos úszó bajnokságon köszöntötték az egyik bizottsági tagot, Gyurta Dánielt. Az olimpiai-, világ-, és Európa-bajnok úszó a napokban jelentette be a visszavonulását. Habár élsportolóként felhagyott az úszással, továbbra is a sportágban marad.

„Teljes értékű szavazó NOB-tagként azt gondolom, hogy ez egy nagyon felelősségteljes és rendkívül megtisztelő feladat számomra. Szeretném azt az energiát, azt a motivációt, amit eddig az élsportba belevittem, azt egy kicsit ide összpontosítani és bízom benne, hogy itt is hasonló sikereket fogok tudni elérni, mint a sportban” – mondta.

A kiváló sportember pályafutása során mindent megnyert: kétszer volt Európa bajnok, háromszor világbajnok, 2012-ben pedig a londoni olimpián világcsúccsal győzött 200 méter mellúszásban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »