Riport a lengyel vágóhídról: a hús rothadó részét levágták, a többit eladták

Riport a lengyel vágóhídról: a hús rothadó részét levágták, a többit eladták

Lengyelországban is felháborodást keltett az a riport, amelyet a szarvasmarha vágóhídon készített a lengyel TVN24 televízió, és amely a húskészítményekkel való visszaélésekről rántotta le a leplet. Az ország keleti részében lévő vágóhídon rendszeresen levágták a beteg szarvasmarhákat. A ki tudja, milyen régóta raktározott húsokról levágták a rothadó részeket, majd az állatfelügyelet jelenléte nélkül egészségesnek minősítették azokat és értékesítették.

A cseh sajtó most azt firtatja, hogy a kétes minőségű húsból nem került-e tömegesen Csehországba is. A cseh Állatfelügyelet szerint az országba tavaly csaknem 28 ezer hússzállítmány érkezett Lengyelországból, ez összesen 14 ezer tonna húskészítményt jelent.

Hírdetés

Miroslav Toman cseh mezőgazdasági miniszter lengyel kollégájától kért információkat, a sajtó által eltett kérdések megválaszolására. Toman bejelentette, hogy a cseh és lengyel hatóságok intenzív ellenőrzésekbe fogtak a vágóhidakon, megvizsgálják a Csehországba érkező hússzállítmányokat is.

Tavaly a cseh élelmiszerfelügyelet összesen közel 8 tonna lengyel húst vont ki a forgalomból, zömében baromfihúsról volt szó.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »