Rimaszombatban lesz az idei Szeretethíd megnyitója

Rimaszombatban lesz az idei Szeretethíd megnyitója

Az idén végre visszatér a megszokott kerékvágásba a Szeretethíd Kárpát-medencei Református Önkéntes Napok jótékonysági rendezvénysorozata, amely május 27-én veszi kezdetét Rimaszombatban.

A felvidéki megnyitó tervezett programja pénteken 10 órakor kezdődik a Petőfi-ház udvarán. Ebben az épületben kapott helyet a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház (SZRKE) Diakóniai Központja által működtetett szociális bolt, amelyről itt írtunk korábban:

Haris Szilárd diakóniai lelkész a reformata.sk honlapnak elárulta, hogy

Hírdetés

az önkéntes adományokat befogadó bolt már több mint fél éve működik, de a hivatalos megnyitó megtartását eddig nem tette lehetővé a járványhelyzet.

Most viszont keresve sem találhatnának jobb alkalmat az átadóra, mint a Szeretethíd megnyitója. A program részeként a Tompa Mihály Református Gimnáziumban egy pódium-beszélgetésre is sor kerül az idei Szeretethíd egyházi védnökeinek Nagy Ákos Róbertnek, a Gömöri Református Egyházmegye esperesének és Szabó Krisztiánnak, a Pokorágyi Református Egyházközség gondnokának a részvételével.

A megnyitó után kezdődik a tényleges önkéntes tevékenység, amelybe az iskolások is bekapcsolódnak több csoportban: ellátogatnak idősotthonba, részt vesznek a temető szebbé tételében és önkéntes szemétszedésben.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »